Peter Delva eert Ensor met portret

Peter Delva tovert de mooiste tekeningen en portretten uit zijn stylo’s. “Met het portret van Ensor hoop ik geselecteerd te worden voor de tentoonstelling over de meester die deze zomer te zien zal zijn in Brussel. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Peter Delva uit de Oude Blekerijstraat dingt met een getekend portret van James Ensor mee naar een plaatsje in de grote tentoonstelling die deze zomer te zien zal zijn in museum KBR. “Door mijn unieke manier van werken – ik teken met stylo’s – hoop ik geselecteerd te worden. Dat zou voor mij een mooie erkenning zijn”, zegt Peter Delva.

Met de herdenking van het overlijden van James Ensor, 75 jaar geleden, worden heel wat activiteiten en tentoonstellingen opgezet. Zo ook in het museum KBR in Brussel, waar 70 werken van amateurkunstenaars deze zomer een plaatsje krijgen. De inschrijvingen lopen nog tot 19 mei. Er zijn nu al 2.000 werken die meedingen. Onder hen het werk The Bleu Look van Peter Delva (60).

Uniek aan het werk van Peter is dat hij met balpennen tekent. Dat ontdekte hij toen hij zeven jaar geleden avondschool tekenen volgde. “Je maakt er heel mooie werken mee, maar het is heel geconcentreerd werken. Uren tekenen gaat niet”, legt Peter uit.

Familiegave

Voor Peter Delva is het tekenen een gave die hij via zijn mama en oom meekreeg. “Ook zij kunnen heel mooi tekenen.” Naast werken met potlood maakte Peter als zo’n 30 tekeningen met de balpen. “Belangrijk is dat je altijd met een stylo van hetzelfde merk werkt. In het begin heb ik nog meegemaakt dat ik een andere nam en je zag echt het kleurverschil.”

Ter ere van James Ensor en in de hoop een plaatsje te krijgen in de grote tentoonstelling over de meester tekende Peter Delva een portret van hem. “Ik heb er een viertal uur aan gewerkt. Om geselecteerd te worden kan je op mijn werk stemmen via www.nationaleexpo.be/project/42130. De werken worden ook nog door een professionele jury beoordeeld. Het wordt spannend; ik zou er heel graag bij zijn en door de unieke manier van tekenen, dit noemen ze fotorealistisch tekenen, maak ik misschien wel kans”, hoopt Peter. (LIN)

Wie Peter Delva wil volgen, kan dat via zijn Instagram-pagina @peter.delva.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier