Ook Kortrijks illustrator Xavier Truant kijkt uit naar de Ronde: “Ik ben inderdaad een koersfanaat”

De Ronde is … Renaat Schotte op de motor, frieten van de barak en taart en koffie voor de buis. Althans volgens illustrator Xavier Truant. © Xavier Truant/Henri Decruy
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

De Ronde is … Renaat Schotte op de motor, frieten van de barak en taart en koffie voor de buis. Althans volgens illustrator Xavier Truant, die zo het typische randgebeuren van ‘Vlaanderens mooiste’ in de verf zet op zijn sociale media.

Xavier Truant verwerkt wel vaker fietsen en coureurs in zijn illustraties. Ooit wil hij die zelfs verzamelen in een boek rond de koers. In de aanloop naar de Vlaamse wielerhoogmis van zondag post hij nu een hele reeks nieuwe beelden, onder de noemer ‘De Ronde is …’.

Spelbord

“Ik ben inderdaad een koersfanaat. Zelf fiets ik ook, maar dan alleen als de wind goed zit en er wat zon is”, lacht Xavier. “Deze afbeeldingen maakte ik voor een spelbord, voor de groepstentoonstelling ‘Bikkelen’ rond spel en spelen, hier in Kortrijk. In totaal gaat het om zestien tekeningen over wat ik zelf zoal met de paaskoers associeer. Het leek me wel leuk om die nu ook nog apart op mijn sociale media te plaatsen.”

Feestdag

Voor veel volgers zijn het heel herkenbare taferelen, leiden we uit de vele reacties af. “Zondag vind je mezelf natuurlijk praktisch de hele dag voor de tv. Samen met mijn schoonfamilie geniet ik ’s middags van Vlaamse kost en daarna zitten we met koffie en taart urenlang in de zetel. Voor mij valt de Vlaamse feestdag dan ook niet op 11 juli, maar wel op Pasen!”

Bekijk alle afbeeldingen uit de reeks op www.instagram.com/xavier_truant_illustrator/. De tentoonstelling ‘Bikkelen’ is nog tot en met zondag te zien in Atelier Nooitgedacht in de Hendrik Consciencestraat in Kortrijk.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier