Ook in Oostende is eerste kunstwerk voor triënnale Beaufort 2024 al geplaatst

‘Somewhere under the sky’ kadert van de ‘Sisyphus-reeks’ van de Roemeense kunstenaar Marius Ritiu en kreeg een plek op het Eilandje op de Oosteroever. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Op het eilandje op de Vuurtorenwijk werd een eerste kunstwerk geplaatst voor Beaufort. Het koperen kunstwerk van 12 meter lang lijkt op een rotspartij.

‘Somewhere under the sky’ kadert van de ‘Sisyphus-reeks’ van de Roemeense kunstenaar Marius Ritiu. De schilder/beeldhouwer heeft een uitvalsbasis in Antwerpen. Daar werd het monumentale kunstwerk al tentoongesteld vlak bij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ritiu werd geselecteerd door Beaufort. Zijn werk kreeg een plaats op het groene eilandje tussen het kanaal en de Spuikom. Het werk blijft er staan tot november. Het is een van de twee kunstwerken in Oostende voor de Triënnale. Die opent officieel later deze maand. Het andere beeld wordt ‘Moeder’ van de Nederlandse kunstenares Femmy Otten. Eerst was er sprake van dat dat in de plaats van Dikke Mathille zou komen, maar het beeld krijgt, zoals De Zeewacht eerder onthulde, een plaats in de waterpartij aan Hotel Du Parc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier