Onthulling kunstwerk ‘Warm Oostende’ in het Conservatorium aan Zee: “Hier heeft het werk een ideale thuis”

Het kunstwerk werd onthuld in aanwezigheid van het CAZ-jongerenkoor. © ZB
Redactie KW

Op zaterdag 20 april werd in het Conservatorium aan Zee het kunstwerk ‘Warm Oostende’ onthuld. Het reusachtige schilderij werd door een twintigtal Oostendse jongeren gemaakt tijdens een workshop in mu-zee-um. Zij werkten hiervoor samen met Princes Delphine van Saksen-Cobourg.

Het kunstwerk werd omstreeks 14 uur onthuld in het Conservatorium aan Zee (CAZ). Het inhuldigingsmoment werd opgeluisterd door het CAZ-jongerenkoor. Het kunstwerk wordt geschonken aan de Stad Oostende door het fonds Gavoorgeluk, de initiatiefnemer van de campagne Warme William. “In het conservatorium heeft het werk een ideale thuis. Als stad blijven we erin geloven dat kunst, cultuur en sport bijdragen aan de geestelijke gezondheid van jongeren. Warme William is een oproep aan jongeren en leerkrachten om meer bezig te zijn met elkaars mentaal welzijn”, zegt Bart Plasschaert, schepen van Kunstonderwijs en Vrije Tijd.

Prinses Delphine

In kader van de campagne Warme William streek kunstenares en Belgische Prinses Delphine Van Saksen-Coburg op woensdag 7 januari 2024 voor de vierde keer neer in mu-zee-um. Ze gaf in het verleden al LABO’s voor jongeren, volwassenen en mensen met een beperking en nu werkte ze met tieners in kader van de nationale campagne Warme William. Twintig Oostendse tieners tussen 12 en 18 jaar konden zich dit jaar inschrijven voor deze LABO SPECIAL en maakten samen een groot schilderij.

“We blijven geloven dat kunst, cultuur en sport bijdragen aan de geestelijke gezondheid van jongeren”

Door creatief aan de slag te gaan, konden de jongeren hun gevoelens en emoties uitdrukken op één groot kunstwerk ‘Warm Oostende’. De boodschap van de workshop is klaar en duidelijk: het is oké om je niet oké te voelen. (ZB)

Op de website van Warme William vind je alle informatie terug over de masterclass. Via deze link kan je de creatie van het kunstwerk volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier