Officiële opening van ‘Venster op Vleteren’

We zien Mieke Casteleyn en Eline Adam van Westtoer, Mieke Mostaert en Astrid Blomme van toerisme Vleteren, schepen Gerda Goubeir, Archivaris Tijs Goethals, medewerkers José Marchand en Frans Schooreel, en burgemeester Stephan Mourisse. © RVL
Redactie KW

Op zondag 30 april vond de opening plaats van Venster op Vleteren. Tijdens een wandeling van 5,2 km ontdek je hoe het dorp Oostvleteren er tijdens WO I uitzag. Op verschillende locaties tonen kijkboxen foto’s die meer dan 100 jaar geleden op die plek werden genomen, een uniek venster op het verleden. Ook de bijhorende verhalen zijn er te lezen. De wandeling start aan de Sceure en loopt tot eind augustus. Dit is een organisatie van Toerisme Vleteren met steun van Visit Flanders, Westtoer en Toerisme Westhoek in het kader van Landscapes/Feel Flanders Fields.

Voor wie liever een woordje uitleg krijgt, organiseert toerisme Vleteren vijf wandelingen onder begeleiding van een deskundige gids. Zij neemt je mee langs de fotolocaties en brengt de getoonde scènes voor je tot leven. De eerste wandeling gaat door op zondag 21 mei om 14 uur, met start aan de kerk in Oostvleterendorp.

Hiervoor kan vooraf worden ingeschreven via www.vleteren.be/venster-op-vleteren of 057 40 93 23. De volgende wandelingen gaan telkens door op de 3de zondag van de maand. (RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier