Nieuw streetartkunstwerk siert gebouwen van Groep Intro

David Duits (artiest), Renilde Leeuwerck (groep Intro), Bert Dussel (Tranzit) en schepen Bert Herrewyn. © Tomas Bulcaen
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

In de Filips van de Elzaslaan in Kortrijk is het nieuwste streetartkunstwerk van de stad zopas afgewerkt. Het kunstwerk is van de hand van David Duits, waarvan al meerdere werken in de stad te zien zijn. Het werk is geplaatst op de gebouwen van Groep Intro, grenzend aan het Pradopark.

“Zo gaat het aantal streetartkunstwerken in Kortrijk en deelgemeenten richting 60 exemplaren. Het nieuwe werk komt op een plek waar veel passage is van buurtbewoners en schoolgaande kinderen en jongeren”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Jeugd.

Voorstellen

Via de subsidielijn Paint Your City ondersteunt de stad jonge kunstenaars, gevestigde waarden en inwoners of organisaties met een kunstig idee van idee tot uitvoering. Tweemaal per jaar kunnen er voorstellen ingediend worden: vóór 31 maart en vóór 30 september.

Kortrijkzanen geven een locatie op, doen een voorstel van kunstwerk en geven eventueel ook een artiest op. “Samen gaan we aan de slag en wordt de aangereikte locatie binnen het jaar voorzien van een streetartkunstwerk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier