Marloes Haezebrouck treedt naar buiten met eerste werk: “Bijleren tijdens werksessies met leuke vriendengroep”

Marloes Haezebrouck is een nieuwkomer bij de kunstkring waar ze nu haar eerste drie werkjes tentoonstelde. © CLY
Redactie KW

Een belangrijk ingrediënt van de oktoberkermis is de groepstentoonstelling van kunstkring ORK. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de exposerende kunstenaars. Voor de nieuwkomers is het een gelegenheid om te laten zien waarmee ze bezig zijn. Dat is ook het geval voor Marloes Haezebrouck die haar eerste drie werkjes te kijk stelde op de kunstexpo.

Marloes Haezebrouck (41) is beroepshalve aan de slag als accountant. Zij woont in de Veldstraat en is pas vorig jaar gestart bij de plaatselijke kunstkring. “Ik ben vorig jaar eens binnengelopen bij de kunstkring en toen ik zag waarmee en hoe de leden bezig waren met kunst heb ik me meteen ingeschreven. Ik ben iemand die echt kan genieten van kunst.”

“Ik ben gewoonweg gefascineerd door mooie creaties. Ik kan gewoon echt genieten van het bekijken van kunst. Ik reis ook graag en bij elke reis staat er steevast een museumbezoek op de reisagenda. Zeg maar dat elke reis die ik maak een stuk een culturele reis is. Door het graag zien van kunst kwam het idee in mij op om het zelf eens te proberen en voor mij was de kunstkring ORK hiervoor een unieke uitdaging.”

“De kunstkring biedt me echt veel meer dan ik had verwacht. Ik tref hier niet alleen een toffe vriendenkring maar in de maandelijkse werksessies leer ik enorm veel bij. Ik leer er werken met nieuwe materialen, leer nieuwe technieken en ik leer er op de eerste plaats beter observeren dankzij goede lesgevers. We leren ook heel veel van elkaar door ervaringen uit te wisselen.”

Onderwerpen

“Wat mijn favoriete onderwerpen zijn? Voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar kleurrijke landschappen. Ik werk met acrylverf, maar ben van plan in het nieuwe werkjaar ook andere technieken uit te proberen. Ik heb me nog niet gewaagd aan het zuivere figuratieve zoals gezichten of personages. Voor mij is schilderen echt een hobby, zeg maar een uitlaatklep of gewoon creatief bezig zijn. Tegelijk geniet ik ook van het werk van de andere leden van de kunstkring en zo is elk bezoek aan de werkvergaderingen iets waar ik echt naar uitkijk en van geniet.”

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier