Kunstkring Da’s Art palmt kerk van Snaaskerke in: “Elk jaar een andere locatie”

(foto PM) © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Twee weekends lang vormt de kerk van Snaaskerke het decor van een nieuwe expo: ‘Art from nature’. “Misschien kan onze deelgemeente uitgroeien tot een heus kunstdorp.”

Kunstkring Da’s Art is een collectief van verschillende lokale kunstenaars. Nadat ze vorig jaar het Romaans kerkje in de Oudenburgse deelgemeente Ettelgem benutten, spelen ze twee weekends lang een echte thuismatch. “Ons doel is om elk jaar ergens anders te exposeren”, zegt Erwin David, culturele duizendpoot en stuwende kracht binnen de vereniging. “Met onze expo ‘Art from nature’ verwijzen we direct naar de kunst die we maken met natuurmateriaal. Van aardewerk en keramiek tot vilt en zijde, garen en linnen: allemaal gebruiken we natuurlijke producten.”

Primeur

Martine Van Litsenburgh presenteert karakterberen en Danny De Rycker doet aan korfvlechten. Arlette Lems is beoefenaar van viltkunst, Roland Ide en Manuele Bubendey serveren elk keramisch werk, en Erwin David zelf is metaalkunstenaar. Allemaal samen vormen ze de kern van Da’s Art. “Gastkunstenaar is Rosa Braems. Zij maakt beelden en keramiek, en woont in Snaaskerke. Ze exposeert zelden. Sterker nog: dit is de eerste keer dat ze met haar werken naar buiten treedt. Ze is al lang met kunst bezig en stelt mooie, gedetailleerde bustes voor. Kortom: een absolute meerwaarde om haar bij ons project te betrekken”, aldus Erwin. Je kan alle werken gratis ontdekken in de weekends van 8 en 9, en 15 en 16 juni, telkens van 10 tot 18 uur.

De wakkere kunstliefhebber weet dat er nog tot 31 juli een kunstwandeling in Snaaskerke is, waarbij vijftien kunstenaars op maar liefst 61 locaties werken exposeren. Je kan de kunststukken zien in voortuintjes of achter de gevelramen. Ook dat is een initiatief van Erwin David. En dan is er nog het graffitikunstwerk van spuitbuskunstenaar Vynck bij betonfabriek Lithobeton, op de hoek van de IJzerwegstraat en Kanaalstraat. “Een zeer knap werk dat we graag in onze volgende kunstwandeling willen integreren”, zegt Erwin. “Het is een meerwaarde voor Snaaskerke en een eyecatcher voor wie uit de richting van Oudenburg naar Snaaskerke rijdt. Misschien kan dit nog meer kunst- en cultuurinitiatieven in Snaaskerke aanwakkeren en de Gistelse deelgemeente als écht kunstdorp op de kaart zetten.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier