Kunstenares Mia Moreaux uit Oudenburg viert 60 jaar kunstenaarschap met boek

Mia Moreaux pende haar leven en carrière neer. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Mia Moreaux is al van kindsbeen af bezig met schilderen. Ze kreeg de microbe te pakken van haar papa die vele avonden met haar aan tafel zat en haar aanmaande te tekenen of te schilderen.

Inspiratie vond ze vooral in haar thuishaven, de Opex, waar ze naar eigen zeggen een fantastische jeugd beleefde. Ze volgde les aan onder meer de kunstacademie van Oostende.

Maar schilderen was niet haar ultieme doel. Er was honger naar meer. “Ik wilde ook beeldhouwen en dat heb ik geleerd bij Jacques Hillen. Daarna kreeg ik brons onder de knie bij Paul Van Gyseghem”, vertelt Mia Moreaux. Ze exposeerde in bijna alle Europese landen en in Amerika en is nog altijd vol passie bezig.

Mooie foto’s

Wie nog meer over haar boeiend leven wil te weten komen, kan dit nu lezen in het boek Ik Mia Moreaux dat ze zelf schreef en samenstelde met heel veel mooie foto’s. Vanaf 16 juli tot 28 augustus zetten zij en haar echtgenoot Roger Vanhee elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 18.30 uur, ook op 15 augustus, hun beeldentuin langs de Eernegemsestraat 120 in Westkerke open voor het publiek. Je kan er bij een glaasje kennis maken met haar werk, met wie ze is, en haar boek aankopen (25 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier