Fodicor klaar voor nieuwe fototentoonstelling in Oostrozebeke

Fodicor brengt heel recent werk van zijn leden op zijn tweejaarlijkse tentoonstelling. (foto CLY)
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Fotoliefhebbers kunnen op zaterdag 4 en zondag 5 mei terecht op de tweejaarlijkse fototentoonstelling van Fodicor in Oostrozebeke. Deze gratis groepstentoonstelling vindt plaats in oc Mandelroos.

Het mag gezegd dat de gemeente Oostrozebeke beschikt over een heel actieve fotoclub, werkend onder de naam van Fodicor. De club telt een 20-tal leden en is bijzonder actief in het vastleggen van de actualiteit en het bewaren van het erfgoed. Voor de gemeente is de foto-diaclub een bron van informatie. Naast het bewaren van het gemeentelijk erfgoed worden ook geregeld mooie activiteiten opgezet voor het publiek. De tweejaarlijkse fototentoonstelling is zo’n topper. Op 4 en 5 mei kunnen fotoliefhebbers zich weer eens vergapen aan prachtig recent werk van een twaalftal leden van de club. De groepstentoonstelling vindt plaats in oc Mandelroos. Een bezoekje aan de tentoonstelling is helemaal gratis. Je kan er de dag door terecht.

Bekroonde werken

“Onze tweejaarlijkse fototentoonstelling pakt uit met recent werk van onze leden”, zegt Ronny Mabbe. “Heel wat bekroonde werken van wedstrijden zijn er te zien. In totaal hangen er 72 foto’s van exposerende leden. De deelnemende fotografen zijn Eveline Bessieux, Marie-Joseph De Meyere, Didier Desmet, Maria Dujardyn, Francky Fraeyman, Jaak Huyghe, Noel Lefebre, Geert Lemaitre, Jean-Pierre Leterme, Eric Vanoverschelde en Daniel Vermeulen. De expo verloopt niet onder een bepaald thema. Er zijn reisfoto’s te zien, landschappen, natuurfoto’s, personen, gebouwen en architectuur. De tentoongestelde foto’s hebben het formaat van 30 bij 45 cm. Gelegenheidsfotografe Elke Detavernier – bedreven in portretfotografie – zal een 20-tal foto’s tentoonstellen. In de namiddag kan je kennismaken met studiofotografie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier