Expo ‘Het geheugen als gebouw’ in Brugse Poortersloge lokte 8000 bezoekers

De zes Brugse kunstenaars: Ria Verhaeghe, Jasper Rigole, Lisa Ijeoma, Willy Vynck, Joke Raes en Pierre Goetinck. © Cultuurcentrum Brugge
Stefan Vankerkhoven

Publiekscijfers over de Triënnale Brugge, die op 1 september afloopt, zijn er nog niet. Maar de afgesloten expo ‘Het geheugen als gebouw’ in de Poortersloge lokte 8.054 bezoekers. Barbara De Coninck schreef voor elk van de zes deelnemende Brugse kunstenaars een essay dat samen met een inleidende tekst van curator Jan Verhaeghe gebundeld werd in een beeldenrijke publicatie.

De tentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ werd door het Cultuurcentrum Brugge georganiseerd in het kader van Triënnale Brugge 2024: ‘Spaces of Possibility’. Ze was te bewonderen in de naar Zwerfruimte hernoemde Poortersloge. Zes Brugse kunstenaars, Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck realiseerden speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk.

Curator Jan Verhaeghe en Barbara De Coninck blikken in een nieuwe publicatie terug op de expo en schetsen portretten van de deelnemende kunstenaars. Het boek is voor 10 euro te koop aan de balie van het cultuurcentrum Brugge, Sint-Jakobsstraat 20.

“Dat 8.054 bezoekers hun weg vonden naar de Poortersloge toont aan hoezeer deze zes Brugse kunstenaars, elk met hun unieke werk, ons weten te raken”, zegt cultuurschepen Nico Blontrock.

SANT2024

Binnenkort zet het Cultuurcentrum Brugge met de tentoonstelling SANT2024 opnieuw lokaal kunstenaarstalent in de kijker. Ria Verhaeghe staat in de schijnwerpers als centrale kunstenaar. Haar oeuvre wordt gepresenteerd naast werken van 21 geselecteerde Brugse kunstenaars, als onderdeel van de tweejaarlijkse wedstrijd.

SANT2024 opent op zaterdag 21 september en is dagelijks van 10 tot 18 uur gratis te bezoeken in de Hendrik Pickeryzaal van het Belfort, dit tot en met zondag 3 november 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier