Drie kunstenaressen brengen ‘Zeeverwondering’

We zien v.l.n.r. schepen Bart Plasschaert, exposanten Ria Willemsen, Marleen Brasseur en HAnne. © ML
Redactie KW

In de exporuimte van de Anglicaanse Kerk in de Langestraat 101 loopt de groepstentoonstelling Zeeverwondering van drie vrouwelijke kunstenaressen in diverse disciplines.

De exposanten zijn Ria Willemsen, Marleen Brasseur en Anne Himpens, alias HAnne. Zij ontmoetten elkaar bij het deeltijds kunstonderwijs en treden nu, na al die jaren creativiteit samen naar buiten. Oostende is daarbij hun ankerplaats want Marleen en Anne wonen er en Ria komt er vaak als tweedeverblijver. Thema van de tentoonstelling is ‘verwondering’. Wandelend door de stad vinden ze elk op hun manier en stijl inspiratie door de directe omgeving te observeren en interpreteren in tekeningen, lino’s en beeldhouwwerk. Marleen en Ria vinden die inspiratie aan het strand voor hun driedimensionele beelden, Hanne vangt de stad in haar linosnedes.

Dermatoge Ria Willemsen volgde 21 jaar geleden een opleiding schilderkunst aan de Anderlechtse Academie. Haar alsmaar volumineuzer werk evolueerde naar beeldhouwkunst. Afgedankt medisch materiaal, klei en behangerslijm vormen de ingrediënten van haar beelden. Maar ook strandwandelingen leveren haar vaak interessant materiaal op: zwerfhout, vissersnetten, een aangespoelde verweerde jutezak…

Multidisciplimair

Marleen Brasseur is een veelzijdig kunstenares die Beeldende Kunsten volgde aan St.-Lucas in Brussel en nu ook een opleiding beeldhouwen aan de KaZ in eigen stad. Via haar partner en tuinarchitect groeide haar interesse in planten die samen met dierlijke wezens in haar werk opduiken. Hierbij maakt deze multidisciplinaire kunstenaar gebruik van papier, canvas, klei en toevallige vondsten. HAnne leeft en werkt sinds 2011 in Oostende. Ze exposeert een reeks linoafdrukken van standbeelden van vrouwelijke figuren uit het centrum van de stad. Met Onze vaders toont ze in verbondenheid portretten van vaders van vrienden, familieleden en kennissen… (ML)

De gratis expo loopt t.e.m. 1 september in de Langestraat 101 in Oostende. Telkens van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier