Chris Brion brengt kunstproject ‘Zwankendamme In Beeld’

We zien Angelique Muir, Noah Brion, Christel Vanhove, Chris Brion, Christiana Feys, Vumme Maertens en Miguel Zonnekeyn. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het pittoreske polderdorpje Zwankendamme kan je nog tot 8 september terecht voor het nieuwe kunstproject Zwankendamme in Beeld.

“In en rond de kerk en in de centrumstraten ontdek je werk van meer dan 25 kunstenaars”, zegt initiatiefnemer Chris Brion. Hij toont zich al langer een geëngageerd en vooral ook cultureel en artistiek bevlogen inwoner van zijn dorp in de schaduw van de Zeebrugse haven.

Ook beelden buiten

De voorbije twee jaar organiseerde hij in het kerkje van Zwankendamme ook al exposities met kunstinstallaties en foto’s. “Na twee jaar enkel in de kerk te hebben geëxposeerd, pakken we nu ook uit met beelden buiten. We hebben 11 deelnemers in de kerk en 15 deelnemers die rond de kerk en elders in het dorp hun werken hebben opgezet”, zegt Chris Brion. “Voor de kerk staat alvast een imposant werk. In de kerk zelf vind je keramiek, schilderkunst, fotografie, bloemsierkunst en papier maché. Noah Brion, mijn zoon van 12 met autisme, stelt in de kerk tentoon met zijn foto’s. Het is de bedoeling ze te verkopen om het geld aan de school te geven waar hij schoolgaat – afdeling De Polder van De Kade in Sint-Kruis – en waarvan ik in de schoolraad zit. Xavier Taveirne is trouwens peter van de school.”

Bekende namen

“Buiten zie je ook allerlei uiteenlopende kunstvormen, zoals muurschilderingen en beeldhouwwerken”, gaat Chris Brion verder. “Bekende namen die meedoen zijn onder meer streetartist Wietse en collage-artiest Sammy Slabbinck. We hebben mooie brochures laten maken waarin de mensen alle info kunnen terugvinden over wie waar met zijn of haar werk staat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier