Chantal Bossuwé en collega’s exposeren in De Roterij in Harelbeke

Chantal Bossuwé in De Roterij, haar thuis. © Tom Devos
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten in de streek. In Harelbeke is dat in de De Roterij.

Tijdens haar zoektocht naar een groter, inspirerend atelier botste kunstenares Chantal Bossuwé op een voormalige vlasroterij aan een Oude Leiearm. In het gerenoveerde, stijlvolle pand grasduin je niet alleen door haar eigen schilderijen en beeldhouwwerken. Je woont er ook regelmatig een tentoonstelling bij. “Het is de laatste afsluitende kunstzomer van een lange reeks van 16 jaar waar ik praktisch elk jaar aan mocht deelnemen”, zegt Chantal Bossuwé. “In 2013 zijn mijn man Bernard en ik verliefd geworden op het prachtige pand dat De Roterij is en dat was toevallig genoeg door een expo in het kader van De Kunstzomer. Sinds enkele jaren mogen we het onze thuis noemen.”

Van schilderij tot beeld

Wat krijgen we ten slotte te zien in De Roterij in september? “Van mijn werken zijn er schilderijen en beelden te zien. Annie Vanlerberghe is aanwezig met haar schilderijen, Carlos Caluwier stelt gestileerde beelden in verschillende materialen tentoon en Bieke Caluwier stelt haar eigengemaakte juwelen aan het publiek voor.”

Je kan het werk bezichtigen van Chantal Bossuwé, Carlos Caluwier, Bieke Caluwier en Annie Vanlerberghe. Het adres is Watermolenstraat 44, 8530 Harelbeke. Elke zondag van september open van 14 tot 18 uur. Het volledige programma, de beschrijving van de kunstenaars en alle extra activiteiten kan je terugvinden op www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier