CC Kruispunt stelt nieuw cultureel programma voor

Redactie KW

CC Kruispunt in Diksmuide stelde niet enkel het cultuuraanbod voor het nieuwe seizoen voor, maar vierde vorige vrijdag ook 30 jaar Kruispunt. Het werd een ludieke voorstelling gebracht door Piv Huvluv die tussendoor ook het panelgesprek leidde.

Tom Durie, die de algemene leiding heeft, stelde op een vlotte en heel aangename manier het nieuwe seizoensprogramma voor. Ook dit seizoen wordt er gekozen voor een aangename mix van theater, muziek, amusement en familievoorstellingen, stuk voor stuk pareltjes in hun soort. Bij de theaterstukken zijn vooral Tot Altijd en Van den vos die amoc maecte op te merken.

Ontroerend

Tot Altijd, gebracht door Aufond Producties met Anne-Mie Gils, David Cantens, Jo Hens, Line Ellegiers en Floris Devooght, vertelt het verhaal van de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België, een ontroerend verhaal over vriendschap en liefde, over afscheid van een vriend, van een geliefde.

Van den vos die amoc maecte wordt gebracht door Dimitri Leue en vertelt het verhaal van Reinaart de Vos zoals we het nog nooit hoorden, een schelmenstuk, een sluw slopen van het zeggenschap met veel respect voor het origineel.

Evergreens

Bij de muziek is Evergreen Machine zeker een tip waard, zij brengen evergreens voor de eeuwige jeugd, naast Johan Heldenbergh, Roland Campenhout, Sara De Smedt, Nils De Caster en Bart Vervaeck die met Cabana Belgicana een avond vol blues en country brengen, maar ook Les Triadours met een ode aan Edith Piaf, I Solisti & Simone Milsdochter met Metamorfosen die het verhaal van Ovidius brengen en Koor in Koor, de vier koren van Diksmuide die bij de apotheose met meer dan 100 koorleden samen zingen zijn zeker de moeite waard.

Voor amusement zorgen de optredens van Wim Willaert en Gili voor de toppers. Bij de familievoorstellingen kunnen kinderen vanaf drie jaar genieten van Sprookjes Enzo die met Piccolo een vrolijke circusvoorstelling brengen. (ACK)

Volledige programmatie en tickets: www.cckruispunt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier