65-jarige Kamagurka portretteert 65 inwoners uit Nieuwpoort

Kamagurka sprak met 65 inwoners uit Nieuwpoort over alledaagse zaken en verwerkte ze tot 65 nieuwe werken. © IV
Redactie KW

In bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort was er gisterenavond de officiële opening van Kamafront, een tentoonstelling rond Kamagurka.

Kama, alias Luc Zeebroek werd 65 jaar geleden geboren in Nieuwpoort en ter gelegenheid van deze verjaardag loopt tot zondag 1 mei 2022 een tentoonstelling in het bezoekerscentrum. Kamagurka sprak met 65 inwoners uit Nieuwpoort over alledaagse zaken en verwerkte ze tot 65 nieuwe werken.

De tentoonstelling zit vol foto’s, liveart en tekeningen en bewegende beelden in de typische stijl die we van hem kennen. In Kama Cinema krijg je een zicht op het leven van Kamagurka zoals hij werkelijk is.

De gesprekken met de geportretteerde inwoners van Nieuwpoort zijn ook te vinden via het YouTube-kanaal Kamafront. In de loop van de tentoonstelling zullen ook nieuwe tekeningen van Kamagurka worden bijgevoegd. Er is ook een Kama Cahier waarin de 65 kunstwerken te zien zijn en waar ook schetsbladen instaan waarop je zelf aan de slag kunt.

“Vrije jeugd”

Zowel schepen voor Cultuur Ann Gheeraert als burgemeester Geert Vanden Broucke zijn enthousiast over de tentoonstelling en loofden in hun toespraak de kunstenaar en zijn werk. Naast de tentoonstelling zijn er ook twee podiumvoorstellingen. Op 5 november is dat in Centrum Ysara en op 29 april in de City.

Op de opening waren ook heel wat van de 65 personen aanwezig die door Kamagurka werden geïnterviewd, waaronder ook enkele klasgenoten van hem. Kamagurka is bijzonder opgezet met de tentoonstelling en de aandacht die hij krijgt.

“Het is leuk om hier opnieuw te zijn. Ik heb in Nieuwpoort een vrije jeugd gekend en dat heeft een invloed gehad op wat ik geworden ben. Ik heb voor dit project veel steun gekregen van het Nieuwpoortse bestuur en de inwoners en evenveel kansen om mijn goesting te doen”, aldus Kamagurka.

Wie een bezoekje wil brengen aan de tentoonstelling in Westfront, Kustweg 2 in Nieuwpoort kan dat tot zondag 1 mei 2022en de kostprijs voor een standaardticket bedraagt 9,50 euro. Inwoners van Nieuwpoort betalen 7 euro.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier