KAAP maakt opnieuw AMOK in de Brugse binnenstad komend najaar

Bruggeling Hendrik Lasure, een van de musici die KAAP dit najaar programmeert. © KAAP
Stefan Vankerkhoven

Kunstencentrum KAAP heeft zijn programma voor het komend seizoen klaargestoomd. Er staan meer dan veertig activiteiten op het programma dit najaar, het regent concerten in Brugge en Oostende. Van 26 september tot en met 5 oktober zal KAAP opnieuw AMOK maken in de Brugse binnenstad.

Het seizoen 2024-25 van KAAP kan al digitaal besnuffeld worden. Er is opnieuw muziek, woord, performance en alles daartussen in zowel Brugge als Oostende. De artiesten die optreden op het Brugs stadsfestival AMOK worden binnenkort bekend gemaakt. Maar de meer dan veertig najaarse activiteiten liggen vast.

Muziek

In Oostende verzorgt KAAP naar goeder trouw onze zondagnamiddagconcerten, waarbij de Oostendse pianist Bas Bulteel een nieuiw project met beeldend kunstenaar Jan Frederik De Cock lanceert. In Brugge brengt het West-Vlaams kunstencentrum opnieuw de neogotische turnzaal van Howest tot leven, met concerten van Donder en Karen Willems.

KAAP partnert met Concertgebouw Brugge voor Iedereen Klassiek, een concert van Sofia Jernberg en de Bach Academie. In Oostende zet KAAP de Britse band Maruja op de ferry in een co-presentatie met De Zwerver.

Performance

Volgend seizoen wijkt KAAP af en toe van het geijkte pad af, met voorstellingen waar je ze niet verwacht of net wel omdat ze daar volledig tot hun recht komen. Dat is het geval met de producties ‘Dar’ en ‘SPAfrica’ in de pseudobasilicale kruiskerk Sint-Jan Baptist – een samenwerking met De Grote Post.

In Brugge is er dans van Mooni Van Tichel, een up-and-coming choreografe die je naar verluidt ‘moet gezien hebben. KAAP nodigde haar al uit op DANSAND! en gelooft sterk in haar werk.

Woord

In Oostende pikt KAAP de ‘NOW’ lijn weer op, met deze keer feminisme als centraal thema, onder meer Gloria Wekker, Hind Eljadid en Dieuwertje Mertens komen langs.

In Brugge is er in samenwerking met boekhandel De Reyghere, de nieuwe reeks ECHOES: een auteur mag telkens een gast uitnodigen voor een inspirerende avond. De eerste in de reeks is Sanne Huysmans, de schrijfster van ‘Iemand moet het doen’, zij nodigt de Brugse jazzpianist Hendrik Lasure uit. Samen met De Republiek brengt KAAP opnieuw het project ‘De Delicate Revolutie’.

Audiowandeling

Overigens is het huidig seizoen van KAAP nog niet afgelopen. Komend weekend is er nog ‘T-2124′, een gratis audiowandeling én performance die ook deze zomer nog op TAZ te zien zal zijn.

Heleen Debruyne nodigt auteur Tinne Claes van ‘Zaad Zonder Naam’ uit en halfzussen Vera en Linda – kinderen van dezelfde donorvader – om te praten over donorschap. En op zondag 23 juni zorgt ESINAM voor wat pit en vuur in het Concertgebouw, samen met Tutu Puoane en Louise van den Heuvel.

Info: www.kaap.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier