Wie helpt Tars (17)? Jonge filmmaker zoekt figuranten voor ambitieus kortfilmproject in Kuurne

Tars maakt zich op voor zijn toelatingsproef als regisseur. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Op zondagochtend 14 april gaat de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne de omgeving van Roterij Sabbe omtoveren tot een indrukwekkende filmstudio. Tars, een student aan het Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-moderne talen volgt, heeft zijn zinnen gezet op de filmschool KASK in Gent. Zijn toelating zal echter afhangen van zijn prestaties tijdens de toelatingsproef later dit jaar.

Voor zijn toelatingsproef als regisseur is Tars echter nog op zoek naar een twintigtal figuranten die willen acteren in de opnames van zijn film. Zijn inspiratie haalde hij uit films als ‘Pickpocket’ van Robert Bresson, ‘The Big Shave’ van Martin Scorsese en ‘Whiplash’ van Damien Chazelle. “Voor de realisatie van deze kortfilm, die als thema ‘Gevolgen van perfectionisme en de invloed ervan op een relatie’ meekreeg, zoek ik nog figuranten”, legt Tars uit. “Ik ben op zoek naar jongeren van rond de twintig jaar die zich kunnen vrijmaken zondagmorgen en willen verschijnen in een donkere (jeans)broek en een effen donker T-shirt.”

Hoewel Tars’ middelen beperkt zijn, en hij geen vergoeding kan bieden voor de acteerprestaties, belooft hij wel een drankje en een belegd broodje voor de deelnemers.

Regisseur worden

Tars’ favoriete regisseurs zijn onder andere Abbas Kiarostami, Robert Bresson en Andrei Tarkovsky. Hij droomt ervan om na zijn studie in Gent zelf films te regisseren. De kortfilm die hij aanstaande zondag wil opnemen, wil hij ook insturen naar een kortfilmfestival, hoewel hij nog niet zeker weet welk festival dat zal zijn.

Tars is daarnaast ook dankbaar voor de steun van de gemeente Kuurne en Intercommunale Leiedal, die hem toestemming hebben gegeven om de site van Roterij Sabbe te gebruiken voor zijn project.

Wie graag mee wil acteren in de kortfilm van Tars wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden via het nummer 0475/535592.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier