Filmmuziek van Amenra voor Koen Mortiers ‘Skunk’ genomineerd voor World Soundtrack Awards

Thibaud Dooms schittert in Skunk, naast andere West-Vlamingen als Janne Desmet en Sarah Vandeursen. © CZAR
Bert Vanden Berghe

De World Soundtrack Academy heeft de soundtrack van ‘Skunk’ genomineerd. Voor zanger Colin H Van Eeckhout, frontman van Amenra, is dit de kers op de taart.

Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy onthullen de tweede reeks genomineerden voor de 24ste World Soundtrack Awards, het jaarlijkse hoogtepunt van FFG en een van de meest prestigieuze evenementen voor filmmuziek wereldwijd. Op woensdag 16 oktober worden de winnaars tijdens Film Fest Gent bekend gemaakt top de prestigieuze WSAwards in de Bijloke in Gent.

De categorie Best Original Score for a Belgian Production weerspiegelt het groeiende belang van de Belgische film- en filmmuziekindustrie. Elk jaar bekroont de Academy indrukwekkende scores geschreven voor enkele van de meest opmerkelijke Belgische films van het afgelopen jaar. Amenra is genomineerd voor deze award voor hun eerste langspeelfilm ‘Skunk samen met Bjorn Eriksson voor ‘Het Smelt’ en Geert Hellings voor de WOII-film ‘Wil’.

De soundtrack verscheen ook op elpee.
De soundtrack verscheen ook op elpee. © GF

‘Skunk’ ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Oostende en won twee prijzen op het Tallinn Black Nights Film Festival. Ook het Belgische cinemapubliek wist zijn weg naar ‘Skunk’ te vinden, zo gingen er al meer dan 67.000 kijkers naar Koen Mortiers laatste film. De film is momenteel aan een toer bezig in Duitsland voor de 38e editie van het Fantasy Filmfest, dat een maand lang door acht Duitse steden vertoond.

Het is niet toevallig dat Amenra de soundtrack schreef van de film want frontzanger Colin Eeckhout speelde een rol in de prent van Koen Mortier. Samen met zijn tegenspeelster Sarah Vandeursen kregen ze de rol van de vader en moeder van het hoofdpersonage Liam (Thibaud Dooms).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier