Zonnebeke feest met foodtrucks, optredens en vuurwerk: “Eten, drinken en muziek”

We zien Kristof Noyez (voorzitter Batjesplatform), burgemeester Ingrid Vandepitte en Lieven Dejonckheere (voorzitter Sint-Cecilia Zonnebeke) in het kasteeldomein van Zonnebeke. © zenon bekaert beselare
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Op kermiszaterdag 2 september is het weer tijd voor ‘Zonnebeke Feest!’, de vroegere Parkfeesten. Ook dit jaar wordt er een programma voorzien waarbij iedereen aan zijn trekken komt.

Voor Zonnebeke Feest! slaan de organisatie van de Zonnebatjes, de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia en het gemeentebestuur de handen in elkaar. “Deze samenwerking verloopt uitstekend”, vertelt burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980). “Elk draagt zijn steentje bij. Met Zonnebeke Feest! kunnen onze inwoners op passende wijze afscheid nemen van de vakantie. Hopelijk werkt de zon ook mee om er een stralend weekend van te maken.”

Kampioenschap loopfietsen

De organisatie voorziet volop in activiteiten voor kinderen en jongeren. “Om 14 uur kunnen ze in de bibliotheek terecht voor de boekenkaftdag. Om 16.30 uur is er het Zonnebeeks kampioenschap loopfietsen. Om 17 uur is het tijd voor de Party Kidz Show waarbij Miel, Basiel en de Discogirls met de nodige medleys de kinderen helemaal uit de bol doen gaan”, somt de burgemeester op. “Op hetzelfde tijdstip starten de muziekquiz en de foodtrucks. Om 19 uur brengt pIE p. KLEIN cabaretpunk, een unieke mix van ska, pop, folk, kleinkunst, patchanka en wereldmuziek. Ze brengen Nederlandstalige nummers vol subtiele humor. Daarna kunnen de aanwezigen de benen nog los schudden met de band June For President. Zij brengen covers van Bruno Mars tot AC/DC en alles daartussen. Erna kan iedereen nog genieten van een klank- en lichtspektakel boven de kasteelvijver. De avond wordt feestend afgesloten met dj Tibo.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier