Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance

We zien de organiserende Dorpsraad met Mathieu Verhoest, Marina Deconinck, Marc Vermeersch, Jo Vercaigne, Laurent De Poorter, Rosette Strubbe en Antoon Pype. Ives Goudeseune ontbreekt. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Eind augustus zorgen de Zillebeekse Dorpsraad, het Sint-Maartenscomité en de Sint-Pietersvrienden voor een gevarieerd kermisprogramma. Alles vindt plaats tussen vrijdag 23 en maandag 26 augustus in oc In ‘t Riet en op de parking.

Zondag 18 augustus trapte het Seelbachcomité al de kermis af met een etentje in oc In ‘t Riet, gevolgd door een ambiancenamiddag met de coverband JB Jackson. Vrijdag 23 augustus om 21 uur organiseert Forza Zillebeke Back to the End in oc In ‘t Riet met lokale dj’s Harne V, The Vintage dj’s en dj Thometschek. Zaterdag 24 augustus zorgen het Sint-Maartenscomité en de Sint-Pietersvrienden voor een dag vol ambiance. Om 15 uur is er kinderanimatie op de parking van oc In ‘t Riet met grime, voetbaldarts, fietsbehendigheid, volksspelen en springkasteel. Om 18 uur is er een demonstratie van Dancespace waarbij kinderen mee kunnen doen. Om 21 uur treedt LunAcoustic op en om 23 uur wordt de dag afgesloten met een discobar.

Eten en optredens

Op zondag 25 augustus om 10.30 uur wordt de 100-jarige heropbouw van de Sint-Catharinakerk herdacht. Om 11.30 uur is er aperotime en om 12.30 uur kun je smullen van côte à l’os à volonté voor de prijs van 25 euro, met een optreden tot 15.30 uur van het 4de kwartaal. Vlug inschrijven via verhoest@hotmail.com, dirk.de.poorter@skynet.be of info@hifitvvermeersch.be. Om 14 uur openen de kermis- en kinderattracties. Vanaf 16.30 uur zijn er doorlopend muzikale optredens beginnend met Angelo De Graeve, Greg om 20 uur alsook Margriet Hermans en Laura Lynn om 22 uur. Om 23 uur is er een spetterend vuurwerk.

Op maandag 26 augustus wordt de kermis afgesloten met om 14 uur een feest voor de derde leeftijd met kermiskaarting, gezelschapsspelen en koffietafel in oc Ridder de Stuers, georganiseerd door Okra Zillebeke waarbij ook niet-leden welkom zijn. Om 17 uur organiseren de Sint-Pietersvrienden en het Sint-Maartenscomité de ‘maandag van de lege portemonnee’ met gezellig samenzijn en karaokeavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier