Wielsbeekse Nele De Waele wint Willy Naessens Hat Trophy

Nele De Waele wist de jury het meest te bekoren en werd de verdiende winnaar. © Marie-Paule Declerck
Philippe Peers

Op dinsdag 27 augustus vond op de Gaverbeekhippodroom opnieuw hét paardenevenement van het jaar plaats. Ook de nevenactiviteiten mochten er zijn. De hoeden waren afgestoft en modekenners en creatieve geesten lieten zich weer volledig gaan in de perfect georganiseerde wedstrijd Willy Naessens Hat Trophy. Door een anonieme jury werden de deelnemers over het ganse terrein vanaf 13.30 uur geselecteerd. De mooiste hoeden mochten hun opwachting maken in de tent. Met de hoedenshow wil Willy Naessens de stichting Sofhea ondersteunen. Ze bouwen met het geld de navelstrengbloedbank verder uit en plannen stamceltransplantaties voor mensen met vaak levensbedreigende bloedziekten.

De getalenteerde jury bestond uit de winnares van vorig jaar Isabelle Verlodt, hoedenmaakster Charlotte Catrysse, Miss België Kenza Ameloot, Martine Pilate, Bie Baert, Davy Brocatus, Koen Crucke, Yentj Keuppens en Loredana. Voor het eerst konden niet alleen de vipgasten in het dorp, maar ook de koersliefhebbers op het middenplein de show van nabij volgen.

Tal van prijzen

De wedstrijd werd gewonnen door Nele De Waele uit het naburige Wielsbeke. Ze mag zich een jaar lang de mooiste vrouw van het land noemen, volgens de organisatie. Haar unieke stijl en mooie creatie werd dan ook beloond met fantastische prijzen. Naast een prachtig juweel van maar liefst 5.000 euro kreeg ze voor hetzelfde bedrag een badkamercheque. Ze ontving voorts een reisarrangement van 500 euro en mocht een genereuze donatie van 1.000 euro, geschonken door Willy Naessens, schenken aan een goed doel naar keuze. Ook de twee eredames mochten mooie prijzen in ontvangst nemen en donaties schenken aan goede doelen naar keuze.

Deze wedstrijd zal beoordeeld worden door een panel van getalenteerde personen