Weide wordt omgetoverd tot feestterrein voor Ruiselede-kermis

In amper een week wordt een rustig weiland omgetoverd in een attractief decor voor feesten.
Roland Van de Steene
Roland Van de Steene Medewerker KW

Het was vrijdagnamiddag razend druk op het weiland van landbouwer De Waele aan de Oudleikestraat en Aaltervoetweg. Precies over een week, op vrijdag 18 augustus, wordt deze ruimte het mekka voor Ruiselede-kermis.

De prachtige omheining voor de ‘peirdekoers Korte Baan’ werd aangebracht en een tentenbouwer uit Izegem was volop bezig met de plankenvloer, 1.700 m² oppervlakte. Want daar start ook op datzelfde moment de driedaagse feesteditie van de KLJ.

Het wordt even wennen, zeker voor de jaarlijkse bezoekers, die komen fietsen, barbecueën en fuiven op de Zwoele Zomernacht. De vroeger feestlocatie van de Abeelstraat, hoeve Van Daele, wordt nu hier neergepoot. Ook de 300 meter lange renbaan wordt dagelijks gecheckt en bijgewerkt: water geven indien nodig, vastrollen en egaliseren. Francis Neirinck, organisator van de paardenkoers, ziet nauw toe op de werkzaamheden. Waar alles zich vroeger afspeelde aan de kant Schuiferskappele, wordt het nu het uiterste puntje Oostwaarts op de grens met Aalter. KKL zal passende aanwijsbordjes plaatsen. “Want anders doolt men doelloos rond tussen de maisvelden en bomenrijen en mist men het spektakel. Dat is zonde van de tijd en de beleving”, zo klinkt het. (RV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier