Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor vervroegd vuurwerk.

Bij de start van de zomer kijkt niemand uit naar het einde ervan, behalve als het over Waregem Koerse en de bijhorende feestweek gaat. Vooraleer er samengetroept wordt op de Gaverbeekhippodroom staat er heel wat te gebeuren in het stadscentrum. “We houden uiteraard vast aan onze traditionele en succesvolle ingrediënten zoals de kermis, die blijft het kloppend hart van onze feesten”, duidt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

De Waregem Koerse Feesten gaan op donderdag 22 augustus om 18 uur officieel van start met gratis oliebollen en een kwartiertje gratis kermis, gevolgd door de traditionele steepleworp. “Er staan opnieuw bijzonder leuke attracties rond de kerk. De blikvanger van dit jaar is de Big Splash”, vertelt foorkramer Vanessa Lasou, die op de voorstelling haar collega’s vertegenwoordigde.

Chapeau XXIV

Op vrijdagmiddag is er van 14 tot 16 uur ook een prikkelarme foor. En op woensdag 28 augustus is de kermis gratis voor Waregemnaren met een handicap. Ook de populaire Seniorensteeple en de Nacht van de Humor staan op het programma. Nieuw is Chapeau XXIV, een hoedenshow en -verkoop in de dekenale kerk. “Dit miste Waregem nog”, vindt bezieler Marijke Vantieghem. “Er zal ook live muziek gebracht worden door oud-Idool-deelnemer Andrei Lugovski.”

Zaterdag vult cultuurcentrum De Schakel park Casier met tientallen straat- en circusartiesten uit alle uithoeken van de wereld. Het Waregemse poppentheater Roodsnor zal tijdens De Kleinste Steeple alvast uitpakken met een grote primeur. De dag nadien wordt het park omgetoverd tot het wereldfestival Mabatobato.

Zinder

Waregem Koerse Music vormt de muzikale afsluiter van de zomer. Op zaterdagavond zetten Radio Guga, Intergalactic Lovers en Black Box Revelation het park in vuur en vlam. DJ Sofie Engelen sluit de avond af. Wie op maandagavond in het park optreedt, blijft voorlopig geheim.

Een dag voor het hippische hoogtepunt kan je in de centrumstraten genieten van de grote Jaarmarkt en van het cultureel festival Zinder op het Boekenplein.

Meer info over het volledige programma van de Waregem Koerse Feesten vind je op https://www.waregem.be/koersefeesten.