Vuurshow van Jahongaleru tijdens Feux d’Hiver van Bolwerk in Kortrijk

MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Vandaag (zaterdag) is de laatste dag van het tweedaags winterfestival ‘Feux d’Hiver’ te Bolwerk. Samen met Muziekcentrum Track en Schouwburg Kortrijk is een origineel programma uitgewerkt met concerten, workshops, comedy en film.

De Bolwerk Bar serveert warme en koude dranken en een pizzafoodtruck bakt artisanale, op hout gebakken pizza’s. Gisterenavond kregen beginnende muzikanten uit de Kortrijkse regio het podium dankzij de drie Spoetnik concerten in samenwerking met Wilde Westen. Steven Mahieu en twee Lucky Ones (Steven Degryse en Jo Verhenne) brachten vervolgens hun stand-up comedy.

Vuurartiesten

“Vandaag waren er vanaf 14 uur ateliers voor de allerkleinsten. Metaalbewerkers toonden hun ambacht op de Arts en Crafts markt en straks brengt Jahongaleru een vuursolo. Met zo’n 20 jaar ervaring behoort hij tot de ervaren generatie vuurartiesten die publiek en scène betoveren. Hij brengt om 17.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur zijn vuursolo, die duurt telkens een kwartier”, zegt medeorganisator Ruben Benoit.

Later op de avond zijn er nog optredens van funkbands BEEZNEEZ en Minimachine (Frank Deruytter). DJ Desperado sluit het feest af. Feux d’Hiver is tevens de aftrap voor het Indoor speelparadijs van Den Draad. De unieke speeltuin zal tijdens de kerstvakantie dagelijks open zijn van 14 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier