Voor het eerst ook buggy’s op Slalom in Kuurne

Voor het eerst namen ook enkele piloten met een buggy deel. © BR
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Op Paasmaandag vond voor de negende keer de Slalom van Kuurne plaats in de industriezone van Kuurne. Ongeveer 200 toeschouwers kwamen er genieten van de spectaculaire rijkunsten van 88 bestuurders. Voor het eerst namen ook een drietal buggy’s deel.

Autostal Hemicuda blies dit evenement negen jaar geleden nieuw leven in. In de jaren ’70 en ’80 werd de slalom lange tijd gehouden op de parkeerplaats van het Ring Shopping Center, totdat daar plotseling een einde aan kwam. Ook dit jaar was de Slalom van Kuurne opnieuw dé plek voor talloze slalompiloten en autoliefhebbers.

Met een parcours van 1.200 meter probeerden ongeveer 88 piloten het beste van zichzelf te geven. Ze moesten hun voertuig zo snel mogelijk tussen 120 verschillende poortjes manoeuvreren zonder die te raken. Voor sommige deelnemers verliep dat iets soepeler dan voor anderen. Tijdens de wedstrijd sneuvelden toch enkele van de poortjes.

Ook dit jaar kon de organisatie weer rekenen op veel toeschouwers, die naast de vele piloten en auto’s die voorbij kwamen, ook genoten van het zonnetje. Het plezier tijdens de wedstrijd werd even onderbroken door een verdwaalde regenbui, maar dit kon de pret niet bederven. Het kortstondig openen van de hemelsluizen zorgde er juist voor dat het parcours er nog spectaculairder bij kwam te liggen.

Winnaar

De winnaar van de 9e Slalom van Kuurne was Dirk Smets, die het parcours zonder strafpunten wist af te leggen in 1 minuut 49 seconden en 21 honderdsten. De tweede plaats was voor Sammy Vangrunderbeek en Jurgen Ribbens sloot de top drie af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier