Volksspelen verenigen buurt: Tweede editie met dit jaar varkentje aan ’t spit

Vooraan Niels Dewulf en Bart Van den Fonteyne, achteraan Wim Cools, Frederik Van Kerrebrouck, John Vantorre, Tommy Verburgh en Andy Coelus hopen opnieuw op een mooie opkomst. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op zondag 22 september vindt in De Boogaard – het buurtparkje naast de kerk – de tweede editie plaats van het groot Zuienkerks volksspelentornooi. Feestcomité Zuienkerke hoopt opnieuw op een mooie opkomst. “Vorig jaar is er achteraf nog lang over het tornooi gesproken geweest. We bereikten gezinnetjes die we anders niet, of toch moeilijk, bereiken.”

Het eerste volksspelentornooi trok vorig jaar een honderdtal deelnemers. “Maar in zijn totaliteit was er toch een honderdvijftig à tweehonderd man komen opdagen”, zegt Frederik Van Kerrebrouck, de voorzitter van het organiserende feestcomité. De formule blijft dan ook dezelfde als vorig jaar. “Die volksspelen passen goed bij de volksaard van onze gemeente, én het is laagdrempelig. Mijn dochtertje van vijf vond die spelletjes óók plezant, en dat springkasteel ook”, knipoogt Frederik.

Nieuw dit jaar, is dat er een varkentje aan ’t spit wordt gegeven. “Dat vonden we wel passen bij zo’n volkse kermis”, zegt Frederik. Inschrijven voor het varkentje aan ’t spit (met ovenkoek, groentjes en saus) kan via de QR-code op de affiche. Je betaalt dan 7 euro, ter plaatste is dat 8 euro. De plaatselijke middenstand zorgde opnieuw voor mooie prijzen. Voor de volksspelen betaal je de democratische inschrijvingsprijs van 3 euro, kinderen doen gratis mee.

Jonge mensen

“Het leuke is dat we vorig jaar echt veel jonge mensen uit hun kot gekregen hebben, die we anders niet bereiken met onze activiteiten”, zegt Wim Cools. “Iedereen is dus welkom op 22 september. Vanaf 11 uur zorgen wij voor een aperitiefje, de muziekgroep Bal Kannibal zorgt voor een streepje aanstekelijke Balkanmuziek. De prijsuitreiking is opnieuw voorzien om 17 uur. Bij slecht weer wijken we uit naar de gemeentelijke sporthal, maar we hopen natuurlijk op mooi weer”, besluit Frederik Van Kerrebrouck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier