Volg de Rode Duivels op groot scherm in Nieuwpoort: “Voor de eerste keer op de speelplaats!”

Voetbalfans krijgen deze maand een unieke kans om het Europees kampioenschap voetbal te beleven op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Voetballiefhebbers in Nieuwpoort krijgen deze maand een unieke kans om het Europees kampioenschap voetbal te beleven op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden. Het gaat om de wedstrijden België-Slowakije op maandag 17 juni, België-Roemenië op zaterdag 22 juni en België-Oekraïne op woensdag 26 juni.

Schepen van Sport Bert Gunst is enthousiast over de samenwerking: “Het is een zeer fijne samenwerking met het Sint-Bernarduscollege, want directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor de wielersport, maar ook voor het voetbal. Dankzij deze samenwerking kunnen we hier met de stad Nieuwpoort ons groot scherm plaatsen en inwoners verwelkomen. Het initiatief komt van voetbalclub Astra.”

“Directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor wielersport, maar ook voor voetbal”

Karel De Wilde voegt toe: “In 2014 kregen wij de vraag van de sportdienst om het WK op groot scherm mee te helpen organiseren. Sindsdien hebben we ook het EK in 2016, het WK in 2018 en na de coronapandemie in 2021 georganiseerd. Nu, voor het eerst, doen we dit in het College.”

Gratis tickets voor leerlingen

Geert Barbry, directeur van het Sint-Bernarduscollege, legt uit waarom de leerlingen de eerste wedstrijd zullen missen: “Wij bieden onze leerlingen gratis tickets aan voor de tweede en derde wedstrijd. Voor de eerste wedstrijd op 17 juni, die midden in de examenperiode valt, geven we echter geen tickets. We willen dat onze leerlingen de voorkeur geven aan hun studies. We hebben een brief naar de ouders gestuurd met de mededeling dat er een scherm komt, maar dat we die avond de leerlingen liever niet zien komen. Niet getreurd, het gaat maar om één wedstrijd. Hopelijk spelen de Rode Duivels meerdere wedstrijden waarop de leerlingen zeer welkom zullen zijn!”

Alternatief bij slecht weer

Bij slecht weer zal het evenement verhuizen naar de sporthal van de school. Geert Barbry legt uit: “Dit hebben we eerder gedaan tijdens een WK, waarbij we de wedstrijd België-Kroatië op groot scherm toonden en er 500 toeschouwers hebben verwelkomd.”

Praktische info

België-Slowakije: Maandag 17 juni om 18 uur. België-Roemenië: Zaterdag 22 juni om 21 uur. België-Oekraïne: Woensdag 26 juni om 18 uur. Eventuele extra wedstrijden van de Belgische ploeg zullen ook worden vertoond.

De locatie is de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege, met ingang via Willem De Roolaan. Tickets kosten € 4 per stuk en kunnen alvast worden gekocht via deze link.