Vlaamse klassiekers in een hip jasje op #LikeVVE-concert in Veurne

Het Veurns Vocaal Ensemble tijdens een algemene repetitie. (foto MVO)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op zondag 28 april pakt het Veurns Vocaal Ensemble (VVE) uit met een geweldig #LikeVVE-concert, geïnspireerd door de populaire Belgische muzikale jeugdserie #LikeMe op Ketnet. Het koor brengt een hele reeks Vlaamse klassiekers in een 4- tot 8-stemmige versie, onder leiding van dirigente Stephanie Maertens, begeleid door een muzikaal combo, leerlingen van StAPwest, en met een optreden van OCHO Dance Studio.

Een concert gelinkt aan liedjes uit de populaire jeugdserie #LikeMe was toch wel een verrassende keuze van het volwassenenkoor dat bestaat uit 18 sopranen, 14 alten, 11 tenoren en 9 bassen. “Er kwamen allerlei voorstellen van onze leden”, vertelt dirigente Stephanie Maertens, die ook docente is in de academie StAPwest.

“Nu de jeugdserie #LikeMe erop zit, kwamen we op het lumineuze idee om onze versie te brengen van ‘liedjes van vroeger’ die dankzij de serie en artiesten zoals Pommelien Thijs, Camille Dhont, Aaron Blommaert en Maksim Stojanac een nieuw leven kregen en weer bekend en gewaardeerd werden bij kinderen en jongeren.”

Tura en Van Veen

“Wij selecteerden onder meer nummers van Will Tura, Opzij van Herman van Veen, Verdronken Vlinder van Boudewijn de Groot, Soldiers of Love van Liliane Saint-Pierre … OCHO Dance Studio staat met tien dansers op de planken, en Laura Gistelinck zorgde voor een choreografie vanonder meer De roos en Ik wil je. Ook de leerlingen notenleer van StAPwest waren enthousiast om mee te doen.”

“Deze productie met live combo, zang en dans en het VVE-koor is dus voor jong en minder jong een echte aanrader”, klinkt het bij het bestuur. “Het concert wordt een familiegebeuren voor kinderen, ouders en grootouders. De liederen zitten niet alleen in een hedendaags jasje, ook het koor groeide aan met een aantal jonge leden. Dit is opmerkelijk, want na de coronaperiode moesten veel koren noodgedwongen stoppen wegens een tekort aan zangers”, klinkt het.

Afspraak: zondag 28 april om 11 of 17 uur in Furnevent, Nijverheidsstraat 8, Veurne. Kaarten (aperitief inbegrepen) kosten 20 euro in voorverkoop bij Visit Veurne, Optiek Hostens, de koorleden of rita.de.hollander@skynet.be. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier