Veertiende editie Ricardbeurs in zaal Oosthove in Wervik

Het bestuur van Ricard Lovers Belgium bestaat uit secretaris Dirk Depuydt, voorzitter Dominique Potie, Dirk en penningmeester Leslie Depuydt. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Ricard Lovers Belgium organiseert op zondag 8 september vanaf 10 uur in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. De blikvanger wordt een oldtimer Citroën Ami 8 uit 1965, helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. De toegang is gratis.

We ontmoetten de voorzitter op het terras van clublokaal cafetaria De Balokken. Die avond is er een souper. “Om onze medewerkers aan de Ricardbeurs te bedanken”, vertelt hij. “In al die jaren is het trouwens de eerste keer dat we hen trakteren.”

In Frankrijk zijn er drie beurzen van Ricard. “We zijn groter dan die drie samen”, vertelt de voorzitter. “We zullen dit jaar meer dan 100 meter standhouders hebben.” Elk jaar is er een nieuw en speciaal glas te verkrijgen. Opmerkelijk is dat er voor de verzamelaars momenteel weinig nieuwigheden zijn. “Op dat vlak is het heel zwak”, zegt Dominique. “Of corona daarmee nog te maken heeft, weet ik niet.”

Naar Parijs

De voorzitter is de sponsors, zijn bestuur en medewerkers van de club bijzonder dankbaar. “We hebben een goede bende, we zijn met een zestal”, zegt Dominique uit de Leopoldstraat, die thuis ook over een ruime Ricard-verzameling beschikt. “Het aantal standhouders is elk jaar ongeveer hetzelfde. Ze komen uit Frankrijk, Nederland en uiteraard eigen land.”

“Er zijn de afgelopen jaren enorm veel nieuwe verzamelaars bij gekomen, vooral Belgen. Op onze beurs komen altijd veel Wervikanen op bezoek. Sommigen kopen dan een aantal Ricardglazen”, besluit Dominique, die vorig jaar met een delegatie werd uitgenodigd bij Pascale en Alexander Ricard in Parijs.

Petanquetornooi

’s Middags wordt er steak met frieten geserveerd. Deelname hieraan kost 21 euro. Inschrijven kan tot en met zondag ricardclubwervik@gmail.com of telefonisch op het nummer 056 31 03 09.

Na de Ricardbeurs is er aan het clublokaal op zaterdag 28 en zondag 29 september een petanquetornooi en daar hoort natuurlijk ook een glas Ricard bij… Het gaat om een koppeltornooi voor maximaal twintig koppels. Inschrijven kan in de cafetaria.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier