Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Zowat twee derden van de stadszaal Oosthove stond vol met allerlei verzamelobjecten van Ricard. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”

De oldtimer was van clublid en sponsor Lionel. Hij overleed begin juli vorig jaar tijdens het tuinieren thuis in Frankrijk. Postuum kende Ricard Lovers Belgium hem de titel van erelid toe.

Het ruilen en verkopen van Ricardobjecten stond bij de standhouders uit Frankrijk, Nederland en uiteraard ons land centraal. “Het aantal deelnemers is ongeveer vergelijkbaar met de vorige keer”, zegt de voorzitter die vorig jaar met een delegatie werd uitgenodigd bij Pascale en Alexander Ricard in Parijs.

“Volgende week worden we daar verwacht op een personeelsfeest met tweeduizend genodigden. Ricard behoort tot een groep met onder meer Havana Club dat verkrijgbaar is in meer dan 120 landen.”

’s Middags werd door Steven Dolfen en zijn team van Noma’s uit Kruiseke steak met frieten geserveerd. Er waren ongeveer 130 eters.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier