Tweedaagse Groote Stooringe brengt duizenden bezoekers op de been in Roeselare

Twee dagen lang namen circus- en straattheaterartiesten de Roeselaarse binnenstad in. Puéril Péril op de Grote Markt met een dame uit het publiek © SB
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

De Groote Stooringe vond dit weekend voor het eerst gespreid over twee dagen plaats. Zowel zaterdag als zondag vergaapten duizenden bezoekers zich aan spectaculaire acrobaten- en circusacts in de Ooststraat en op de pleinen in de binnenstad van Roeselare.

Eén ding maakte deze tiende editie van de Groote Stooringe duidelijk: circus- en straattheater is niet alleen bedoeld voor kinderen. Groot en klein, jong en oud was zaterdag en zondag van de partij en genoot met volle teugen van het aanbod.

Met deze eerste tweedaagse wilden de organisatoren van De Spil de toeschouwers wat meer ruimte bieden en dat opzet was volledig geslaagd. Op elke locatie was er plaats genoeg. Ook op de uiterst zonnige zaterdag. Vooral op het Stationsplein was er een grote volkstoeloop.

Reuzenrad en hangmatten

Op de Grote Markt was het genieten van een reuzenrad met hangmatten en op de tribune ernaast vergaapten de toeschouwers zich aan acrobaten die balanceerden op krukken. Het publiek vond ook de weg naar de speelplaatsen van het VISO, het Klein Seminarie en het VTI, naar het Polenplein en de bijna volledig heropende Botermarkt die de voorbije jaren een werf was voor het bouwen van het nieuwe stadhuis. Op die plekken was er plaats voor meer intieme voorstellingen.

Op zondagnamiddag stelden de weergoden de voorspelde regenbuien voldoende lang uit en vond ook dan het publiek de weg naar de binnenstad. Iedereen kon alles van op de eerste rij meemaken. De keuze van een tweedaagse bleek duidelijk de goede te zijn.

Eerder deze week waren er al voorstellingen van het circus Ronaldo op de Onze Lieve Vrouwemarkt. De tickets waren in een mum van tijd de deur uit. Wie buitenkwam, reageerde enthousiast en dat waren niet alleen kinderen. Naast grote spectaculaire acts waren er in de Ooststraat ook kleinere maar even fijne wandelende performances.

De Spil heeft een jarenlange traditie om circus- en straattheater te promoten. De Groote Stooringe is daarbij het driejaarlijkse hoogtepunt en met zijn gratis aanbod uniek in Vlaanderen.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier