Studio Kontrabas gaat voor de achtste én laatste keer door op de binnenkoer van de hoeve Pattyn in Ingelmunster

Studio Kontrabas met zittend Pieterjan Batsleer (links) en Tom Callewaert. Achteraan zie je v.l.n.r. Kevin Samyn, Bert Vansteenkiste, Mieke Deblaere en Kevin Pattyn, Bram Tyberghien. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 december gaat Studio Kontrabas voor de achtste, maar ook de allerlaatste keer door op de binnenkoer van de hoeve Kevin Pattyn in de Touwstraat in Ingelmunster. Het wordt een editie waarin er wordt teruggeblikt op de voorbije jaren en waar de actievoerders nog een laatste keer centraal staan.

Tijdens de tweedaagse wordt er ook muzikaal teruggeblikt. Je zal er kunnen luisteren naar de Top 100 van de meest aangevraagd platen van de afgelopen edities. De aftrap vindt plaats op vrijdag om 16.30 uur. Vanaf dan is iedereen twee dagen lang welkom op de oude hoeve voor een hapje, een drankje, muziek, optredens, randanimatie en veel meer. De zaterdag staat volledig in het teken van de acties die worden georganiseerd in het kader van de Warmste Week en het thema van dit jaar: ‘Opgroeien zonder zorgen’. ’s Avonds is er een slotshow en aansluitend een after-party.

Eigen bier Vlammer

Iedereen die een actie wil organiseren kan die vanaf nu registreren op de website van Studio Kontrabas. Ondertussen zijn er al ‘Wenskaarten for life’, ‘Biertasting for life’, ‘Confituur for life’ en ‘Wafels for life’. Voor deze feesteditie werd er dit jaar ook voor het eerst een speciaal bier gebrouwen t.v.v. Studio Kontrabas. Zes fietsvrienden – die zich sinds corona zijn gaan bezig houden met bier brouwen – gingen in zee met geboren Ingelmunsternaar en eigenaar van brouwerij Maenhout Pieter Maes. Het bier kreeg de naam ‘Vlammer’ verwijzend naar de Warmste Week en het vlammen op de fiets, een gedeelde hobby van de zes vrienden. ‘Vlammer’ is een hooggegist amberkleurig biertje met tropische tint en subtiele bitterheid. Voor Studio Kontrabas kan je een pakket kopen van 4 flesjes ‘Vlammer’ met bijhorend Vlammerglas.

Op naar 250.000 euro

De organisatoren van Studio Kontrabas willen deze keer ook een spectaculaire veiling organiseren. Enig probleem: ze hebben momenteel niks te veil. Wie een voorstel heeft, kan contact opnemen met de organisatie, die op zaterdag net voor de slotshow op de site zelf een live veiling zal organiseren.

Wie Studio Kontrabas een warm hart toedraagt kan ook vanaf vandaag een exclusieve en kwaliteitsvolle Studio Kontrabas-hoodie kopen. Op de achterkant staat een overzicht van alle edities, jaartallen en locaties, met ook de drie verschillende logo’s die over de jaren heen werden ontworpen. Niet alleen volwassenen kunnen dit uniek gadget bemachtigen, maar er zijn ook exemplaren voor kinderen te koop. Verkooppunt is café Den Bockor in de Bruggestraat.

Over de jaren heen brachten alle acties, sponsors en veilingen voor Studio Kontrabas samen al een schitterende 208.766,98 euro op. Studio Kontrabas hoopt stilletjes na 8 jaar te kunnen afklokken op 250.000 euro…

Wil je zelf een actie organiseren, sponsoren, meewerken aan het evenement of heb je iets te veil? Neem dan contact op met info@studiokontrabas.be Info rond het eigen bier: wouter.declercq@hotmail.com.

Lees meer over: