Streuvelswijk viert dit weekend feest: “Drie dagen plezier en gezelligheid”

We zien v.l.n.r. bestuurslid Shirley Lecleire, penningmeester en secretaris Katrien Logie, bestuurslid Kevin Vandenbulcke, financieel mandataris en bestuurslid Dylan Verstraete, bestuurslid Sara Van Exem en voorzitter Peter De Wulf. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus bruist de Streuvelswijk in Vlamertinge van het leven. Zet het dus in je agenda! Het feestcomité, dat sinds 2020 met vol enthousiasme aan de slag is, pakt weer uit met een driedaagse vol activiteiten waar iedereen van kan genieten.

“We organiseren elk jaar zo’n zestal evenementen, en de Streuvelswijkfeesten zijn zonder twijfel het hoogtepunt”, vertelt voorzitter Peter De Wulf. “Het feestweekend begint op vrijdag 16 augustus om 15 uur met een vrolijke bingo voor jong en oud. Vanaf 19.30 uur wordt het een feest van herkenning met Nederlandstalige meezingers, gebracht door de coverband De Kemels. Als de avond valt, om 21 uur, is het tijd om je dansschoenen aan te trekken, want onze huis-dj Steve zorgt voor een volle dansvloer met de beste hits van toen en nu. Zaterdag 17 augustus begint sportief om 9 uur met een spannend minivoetbaltornooi. ’s Middags is het de beurt aan de jongste feestvierders: vanaf 14 uur kunnen de kinderen zich uitleven met Donald en Daisy Duck, een fotoshoot met Peppa Pig, ballonnenplooien en een minidisco. Rond 16 uur maken we de winnaar van de zoektocht bekend en om 20 uur brengt de zeskoppige coverband Amnesia ons terug naar de rockende jaren ’60 en ’70. De dag wordt swingend afgesloten door dj Noah om 22 uur, die zorgt voor de coolste hedendaagse beats.”

Streuvelsbiertje

“Op zondag 18 augustus staat de wijk op stelten met de 43ste rommelmarkt, waarbij de hele Streuvelswijk en de Brielenstraat veranderen in een waar retroparadijs. Vanaf 11 uur kan je genieten van een heerlijk aperitiefconcert met Rudi, Kristien en Kevin, die Franse chansons en Nederlandstalige klassiekers brengen. Om 15 uur sluiten we het feestweekend af met een knaller: De Brasserie, een unieke bende koperblazers die je omver blaast met een mix van muzikale kwaliteit, humor en een flinke dosis zelfrelativering. Vergeet ook niet om tijdens dit bruisende weekend te proeven van een heerlijk Streuvelsbiertje, zodat je helemaal in de feeststemming komt.”

Meer info: contacteer Peter op 0477 97 53 30 of via streuvelswijk@hotmail.com en volg op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier