Stadenbergfeesten met een Frans tintje

Marc Stubbe, Lode Demonie, Patrick Declercq, Luc Vermeersch, Josef Deleu, Annick Vanslambrouck, Tony Debaene, Victor Moerkerke en Geert MoerkerkeOntbreekt op de foto: Dirk Desnoeck © JOKE COUVREUR
Redactie KW

Het Feestcomité Stadenberg organiseert op 5, 6 en 7 juli de 41ste editie van de Stadenbergfeesten. Die krijgen ook dit jaar een Frans tintje mee. De opbrengst van de feesten komt ten goede aan de wijkbewoners.

“We starten op vrijdag 5 juli met een pop-upbar met een Frans tintje”, vertelt voorzitter Geert Moerkerke. “Zo is er in onze bar onder andere Picon, Champagne en Ricard te krijgen. Onze Champagneflessen zijn overigens net als vorig jaar opnieuw voorzien van een unieke capsule. Op de capsule prijkt een foto van het oorlogsmonument dat de slag bij Stadenberg herdenkt. Naast onze Franse drankjes bieden we ook een gewoon pintje en een aantal lekkere biertjes en tapasbordjes aan. Er is ook muzikale omlijsting door Cliff en Katrien.”

Vinkenzetting

“Op zaterdag 6 juli organiseren we in samenwerking met vinkenmaatschappij De Frontvink een vinkenzetting waarvoor er vanaf 7 uur ingeschreven kan worden”, gaat Geert verder. “De prijsuitreiking vindt vanaf 10 uur plaats. Vanaf 14 uur serveren we taart en pannenkoeken met koffie die gebakken worden door gastvrouw Annick. Voor de kinderen is er een springkasteel. We openen ook onze Champagnebar opnieuw. We bieden ook aperitief met hapjes aan. Verder zijn alle gewone dranken – zoals bijvoorbeeld een fris pintje – te verkrijgen. We sluiten op zondag 7 juli vanaf 9 uur af met onze pop-upbar met een Frans tintje waarbij naast Franse ook gewone drankjes en tapasbordjes verkregen kunnen worden. De opbrengst van de feesten komt aan de wijk ten goede”, pikt penningmeester Annick Vanslambrouck in. “Zo schenken we aan deelnemers aan het Kom op tegen Kanker-ontbijt uit onze wijk één gratis ontbijt, worden kinderen uit de wijk rond sinterklaas getrakteerd op snoep, krijgen de senioren uit de wijk rond Kerstmis een pakket waarin nieuwjaarswafels, koffie en peperkoek zitten en organiseren we ook een lentereceptie voor de wijk.” (BCH)

De Stadenbergfeesten vinden plaats bij Geert Moerkerke en Annick Vanslambrouck in de Kasteelstraat 2. De toegang tot de feesten is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier