Spektakelshow ‘De IJzer Vertelt’ op oevers in Diksmuide tweemaal uitverkocht en is groot succes

Afgelopen weekend vond aan de oevers van de IJzer in Diksmuide het totaalspektakel ‘De IJzer Vertelt’ plaats. Het evenement was tweemaal volledig uitverkocht. © Collage Events outside the box
Redactie KW

Afgelopen weekend vond aan de oevers van de IJzer in Diksmuide het totaalspektakel ‘De IJzer Vertelt’ plaats. Het evenement was volledig uitverkocht: zowel vrijdag als zaterdag waren alle 1.000 zitplaatsen ingevuld.

‘De IJzer Vertelt’ is het slotspektakel van LANDSCAPES/Feel Flanders Fields. In de voorstelling ging men van het frontlandschap van toen naar het vredevolle herdenkingslandschap met zijn ‘relicten of littekens’ of – in het West-Vlaams – Liksems van vandaag. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht; alle 1.000 zitplaatsen waren twee dagen na elkaar volledig bezet. Voor wie er snel bij was, kon het spektakel vanaf een klein deel van de brug en in het verlengde van de tribunes aan de Bloemmolenkaai van op enkele staanplaatsen volgen.

Het verhaal werd multimediaal gebracht en verteld door onder andere Wim Willaert, Wouter Deprez, Wim Opbrouck, Ruben Block, Hanne Roos, jeugdkoor Chorus en Die Verdammte Spielerei. De IJzer vormde het decor van een multimediaal spektakel dat erg gesmaakt werd door jong en oud met het voormalige oorlogslandschap als vredevol decor.

Enkele tientallen acteurs namen deel aan de voorstelling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier