Slalompiloot Mathéo op Slalom van Kuurne: “Heb pas 3 weken mijn rijbewijs”

© BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Op paasmaandag vond voor de negende keer de Slalom van Kuurne plaats in het Industriepark Kortrijk Noord. Het was Autostal Hemicuda die het evenement negen jaar geleden nieuw leven inblies, nadat het in de jaren 70 en 80 lange tijd op de parkeerplaats van het Ring Shopping Center gehouden werd. Ook dit jaar was de Slalom van Kuurne opnieuw dé plek voor piloten en autoliefhebbers.

Een van de jongste deelnemers was Mathéo Pauwels (18) uit Stasegem. Ondanks dat Mathéo pas drie weken geleden slaagde voor zijn rijbewijs, durfde hij toch tussen diverse ervaren rallypiloten van start te gaan en zijn kans te wagen. “Op het allerlaatste moment ben ik er nog in geslaagd om een tweedehands Toyota Starlet met 100.000 kilometer op de teller op de kop te tikken. Voor mij werd een jongensdroom werkelijkheid”, zegt Mathéo, die de richting automechanica volgt op school. “Veel tijd om aan de wagen te sleutelen had ik niet, gezien ik hem pas zaterdagavond kocht. Ik kwam er dus in dezelfde staat mee aan de start.”

Dat hij dolgraag aan de Slalom wilde deelnemen is niet zo raar: zvader Martin Pauwels nam zes jaar lang als rallypiloot deel aan wedstrijden. “Veel risico loop je niet bij zo’n slalomwedstrijd”, gaat Mathéo verder. “Behalve een poortje raken kan er niet zoveel gebeuren. Ik wil ook volgend jaar deelnemen aan deze wedstrijd, samen met mijn vader.” Mathéo eindigde op de 66ste plaats.

Winnaar

De winnaar van de negende Slalom van Kuurne werd Dirk Smets, die het parcours zonder strafpunten wist af te leggen in 1 minuut 49 seconden en 21 honderdsten. De tweede plaats was voor Sammy Vangrunderbeek, Jurgen Ribbens sloot de top drie af. Met een parcours van iets meer dan 1.200 meter probeerden ongeveer 88 piloten het beste van zichzelf te geven door hun voertuig zo snel mogelijk tussen verschillende poortjes te manoeuvreren zonder deze te raken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier