Slalom van Kuurne verwelkomt vanaf dit jaar ook buggy’s: ook meer aandacht voor veiligheid van publiek in negende editie

Op de foto staan van links naar rechts Geert Delplancke (materiaalverantwoordelijke) Geert Felhoen (Samson, persverantwoordelijke en feitenrechter), Bjorn Verschaeve, Kevin Despriet (adjunct-wedstrijdleider), Kjell Hofkens, Gunter Dewispelaere (hoofd veiligheid), Kurt Callewaert, Louise Vancraeynest, Glenn Deschuymere, en Steve Verschaeve (wedstrijdleider). Ontbreken: voorzitter Jan Verschaeve, ondervoorzitter Marc Vandemoortele, Guy Desmet (relatie deelnemers ), Karel Destorme (rekenkamer), Frederik Vancraeynest, Eric Vandersteene en Johan De Volder (secretaris Slalom). © BRU
Redactie KW

Op paasmaandag 1 april wordt voor de negende keer de Slalom van Kuurne georganiseerd. Nieuw dit jaar is dat ook buggy’s mogen deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn al 59 piloten ingeschreven, maar je kunt je nog tot 29 maart inschrijven. Ook op de dag zelf zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor wie zijn rijkunsten wil demonstreren op het parcours van ongeveer 1.200 meter.

Het belooft een spectaculaire paasmaandag te worden in het bedrijvenpark Kortrijk Noord. Dan strijkt Autostal Hemicuda uit Lauwe er opnieuw neer met de Slalom van Kuurne. Onder impuls van een aantal enthousiaste rallypiloten, onder wie Kurt Ghekiere uit Kuurne, Jan Verschaeve en het bestuur van vzw Hemicuda, werd dit evenement een negental jaar geleden boven de doopvont gehouden.

Ook dames

“Het aantal deelnemers aan onze wedstrijd staat momenteel op 59”, vertelt Steve Verschaeve, wedstrijdleider van de Slalom van Kuurne. “Als openingswedstrijd van het Belgisch seizoen zal dit aantal zeker nog verder stijgen, aangezien inschrijvingen mogelijk zijn tot 29 maart. Maar ook op de dag zelf kunnen we nog enkele extra deelnemers toelaten.”

“Een veelvoorkomend misverstand is dat veel mensen denken dat rallyslalom alleen voor mannen is, maar er hebben zich al aardig wat vrouwelijke piloten aangemeld om op paasmaandag hun mannetje te staan. Tot nu toe hebben we voornamelijk inschrijvingen gezien van lokale rijders en rallyrijders die al aan ons evenement hebben deelgenomen”

“Het parcours van ongeveer 1.200 meter blijft grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar. Net als bij voorgaande edities wordt de nadruk gelegd op veiligheid. Daarom zal het publiek voortaan iets verder van het parcours worden gehouden. Natuurlijk wordt er opnieuw een open oplegger geplaatst waarvan het publiek gebruik kan maken om de deelnemers tijdens hun wedstrijd te bekijken.”

Doktersverklaring

“Ook nieuw dit jaar is dat buggy’s mogen deelnemen aan de wedstrijd. Deelnemers met dit type voertuig krijgen hetzelfde parcours voorgeschoteld als de andere piloten en moeten aan dezelfde technische vereisten voldoen.”

Het publiek wordt iets verder van het parcours weggehouden

“Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd, mits hij of zij beschikt over een geldig verzekerde auto. Daarnaast moet de piloot in het bezit zijn van een doktersverklaring waaruit blijkt dat hij of zij geschikt is om deel te nemen aan de wedstrijd. Piloten moeten ook een geldig rijbewijs hebben en een geldige VAS- of ASAF-vergunning voor het lopende jaar. Wie geen jaarvergunning heeft, kan op de dag van de wedstrijd een VAS-daglicentie aanvragen bij de dienstdoende Sportcommissie; tegen die kost dertig euro.”

Zeventig medewerkers

“In onze prijzenpot zit onder andere een gratis startplaats voor de Hemicuda Rally en de Rally van Kortrijk. Het inschrijvingsgeld om deel te nemen aan onze wedstrijd bedraagt 80 euro per piloot. In dit bedrag zijn onder andere de verzekeringspremie en de bijdrage aan de werkingskosten van de federatie VAS vzw inbegrepen.”

Om het evenement in goede banen te leiden, zet de organisatie ongeveer zeventig mensen in. Brokkenpiloten worden in een mum van tijd van het afgesloten parcours gehaald. De Slalom van Kuurne telt vanaf dit jaar ook mee voor het Federal VASAF Marathon Championship. De eerste wagen start omstreeks 11 uur op de hoek van de Industrielaan en de Noordlaan.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via info@hemicuda.be of via het online inschrijfformulier op www.hemicuda.be.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier