Septemberkermis met Haus of Grace en Piv Huvluv

Haus of Grace: altijd goed voor een spetterende show. © GF
Redactie KW

De driedaagse septemberkermis van Poeke oogt een beetje verwarrend. Eigenlijk is het geen kermis, wel een vrolijk dorpsfeest met een boeiend programma. Poeke hoort eigenlijk bij Aalter, maar niet fanatiek. “Eigenlijk leunen we als dorp erg aan bij Ruiselede”, vertelt Luc Maenhout. Hij is de voorzitter van het feestcomité van Poeke, maar woont in Ruiselede. “Wel in de Poekestraat, dus erg dicht bij Poeke”, lacht Maenhout. Twee gemeenten die het best met elkaar kunnen vinden, dus.

Op vrijdag 13 september is de grote tent in het centrum stand-by vanaf 20.30 uur voor het showqueengezelschap Haus of Grace. “Dit is een vijfkoppige travestietengroep, die ook nog eens vier dansers meebrengt”, weet Maenhout. Het gezelschap bestaat uit leading lady Danity Grace – in 2014 verkozen tot Miss Travestie België – naast Joanne Grace, Nikky Grace, Lexi Storm en Fhara Day. Zaterdag 14 september start vanaf 12.30 uur met een reeks wielerwedstrijden in verschillende reeksen van de Landelijke Wieler Unie (LWU). Het centrum is dan voor alle verkeer afgesloten.

’s Avonds is de doortocht van de fanfare van Lotenhulle het voorproefje van de nieuwe show van standup comedian Piv Huvluv, Zoiets verzin je niet. Huvluv – pseudoniem voor Jan Cattrijsse uit Oostende – is onder meer bekend van de tv-programma’s Comedy Casino en Eigen Kweek. Zijn nieuwste show – begeleid door coach en actrice Maaike Cafmeyer – brengt ons terug naar het jaar 1987 tijdens een redelijk geschifte roadtrip door de Verenigde Staten. Huvluv hanteert hierbij een klassieke platenspeler als vast attribuut en heeft zo altijd een song klaar bij elk verhaal.

Zondag 15 september start om 15.30 uur de wielerkoers voor Nieuwelingen. “We verwachten een zestigtal renners”, zegt voorzitter Maenhout. “Omdat de omloop te lang is voor een klein centrum als Poeke, zal die ook door Ruiselede lopen.” (GGM)

Tickets voor Haus of Grace en Piv Huvluv kosten elk 15 euro of samen 20 euro. Bestellen via 0479 42 23 78 (Geert De Clercq) of 0485 51 60 37 (Luc Maenhout).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier