Septemberbraderie Kortrijk: koopjes, animatie, optredens en nog zoveel meer

Op 6, 7 en 8 september vindt de septemberbraderie plaats in het centrum van Kortrijk. Hét moment om koopjes te scoren.
Redactie KW

Opnieuw tijd voor batjes! Op 6, 7 en 8 september vindt de septemberbraderie plaats in het centrum van Kortrijk. Hét moment om koopjes te scoren. Naast mooie kortingen, worden bezoekers verrast met leuke animatie, optredens van onder meer de Green Onions, de uitreiking van de Swave-actie om een Tesla te winnen en nog veel meer.

Partner Content

Animatie

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september organiseert Stad Kortrijk de jaarlijkse septemberbraderie in de binnenstad. En wie ‘braderie’ zegt, denkt natuurlijk ook aan sfeer en straatanimatie. Naast de talloze winkels die er ongetwijfeld een gezellig weekend van zullen maken en de kinderkermis op de Grote Markt, geniet je op verschillende plaatsen van kwalitatieve straatmuzikanten die voor extra sfeer zorgen.

Op vrijdag 6 september, tussen 15 en 18 uur, vind je Helmut met zijn accordeon in het winkelwandelgebied. De dag erop geniet je van een piano-optreden van Kimberly Penez tussen 14 tot 18 uur en speelt slagwerkensemble Leotalic tussen 15 en 17 uur. Zowel zaterdag als zondag laten De Alfredo’s je lachen en meezingen van 14 tot 17 uur en brengt The Almost Swinging Jazz Band old-school jazz van 15.30 tot 18.30 uur. Wat verderop in de Doorniksestraat ontdek je zanger Axel Lane tussen 15 en 19 uur. Op zondag brengt partyband De Toape Geraapte feest en ambiance tussen 15.30 en 17 uur.

Laatste winnaar kleurwedstrijd

De zomeractie Kleur, Pin & Win loopt op zijn eind. Op maandag 9 september wordt de laatste winnaar geloot van de spannende kleurwedstrijd tijdens Zomer in Kortrijk. De kleurplaten werden gemaakt door de derdejaarsstudenten van Design & Art School Kortrijk. Haal ze op in het infopunt van Visit Kortrijk en deponeer ze nadien in de wedstrijdbox. Wie weet word jij wel een gelukkige winnaar. Een kleurrijke button krijg je sowieso, zolang de voorraad strekt. Er zijn meerdere winkansen, dus dien gerust nog jouw exemplaar in.

Optreden 20 jaar Green Onions

Dit jaar staan de Green Onions twintig jaar op de planken en dat willen ze vieren met een gratis optreden tijdens de septemberbraderie. Zak op zaterdag 7 september om 20.30 uur zeker af naar de Grote Markt en geniet van deze nu al legendarische band. De Green Onions worden voorafgegaan door de talentvolle support band The Black Gasolines, eveneens talent van eigen bodem, van 18.45 tot 19.45 uur.

80 jaar Bevrijding

Dit jaar vieren we 80 jaar Bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Kortrijk. De plechtige herdenking vindt plaats op zondag 8 september. Om 9.45 uur vertrekt een optocht met prominenten vanaf het stadhuis naar het oorlogsmonument op de Grote Markt. Daar vindt een bloemenneerlegging plaats door de burgemeester en Vaderlandslievende vereniging, ondersteund door enkele hymnes. Omstreeks 10.20 uur trekt de stoet verder naar de Broeltorens via de Leiestraat. De stoet krijgt onderweg begeleiding van muziekverenigingen, 30 militaire wagens en 6 fietsen uit WOII. Aan het oorlogsmonument ter hoogte van de Broeltorens vindt opnieuw een bloemenneerlegging plaats met huldemoment. Het einde is voorzien omstreeks 12.30 uur.

Win een Tesla

Shop voor 50 euro in Kortrijk, scan je kassatickets via de Swave-app en maak telkens kans om een Tesla te winnen! Bovendien krijg je bij iedere aankoop een gratis consumptie in de horeca. Je kan winkelen t.e.m. 3 november en inscannen t.e.m. 10 november. De uitreiking van de winnaar volgt op koopzondag 1 december om 17 uur in K in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier