Restaurant North wint prijzen van publiek èn vakjury op Garnaalkrokettenfestival: “Al vier jaar hetzelfde recept”

Chef Jan Liebrechts, echtgenote Silke Beirens en vader Eric. (foto EFO)
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Chef Jan Liebrechts en zijn team kapen dit jaar twee prijzen weg: zowel de publieks- als vakjury bekroonde zijn garnaalkroket. “Met een recept van mijn vader”, luidt het.

Restaurant North viel al meerdere keren in de prijzen op het festival en was ook dit jaar de publiekslieveling. Voor het eerst is er ook een volwaardige erkenning van de vakjury: de kroket werd verkozen als beste. “Ik ben heel erg blij met deze twee prijzen. Dat had ik niet verwacht”, zegt Jan Liebrechts. Het recept van zijn winnende kroket komt van vader Eric, die ook meehielp op het festival en even trots was. Jan verklapt enkele geheimen: “Alles begint met een goede bisque van verse garnalen en koppen van garnalen, uiteraard van de Oostendse vissers. Die bisque laat je vier tot zes uur op staan. De rest van het recept is geheim. Maar het is in de vier jaar dat ik deelneem nog niet veranderd. Dat hoeft niet, want ik val telkens in de prijzen.” Jan draagt de twee prijzen op aan zijn team: “Die vijf mensen hebben dag en nacht kroketten gedraaid en ik zal er met hen op toasten.”

laatste deelname?

Jan Liebrechts bevestigt dat deelname en de prijzen een effect hebben op de verkoop van garnaalkroketten. “We houden het bij. Vroeger verkochten we 220 kroketten op een heel weekend. Sinds het festival is dat opgelopen tot 500 kroketten per weekend. Het barst echt uit zijn voegen.” Over een deelname aan de vijfde editie twijfelt Jan: “Voor mij is het goed geweest, maar mijn vrouw zou graag nog eens deelnemen. We zullen het bespreken.”

Lees hiermeer over het Garnaalkrokettenfestival.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier