Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.

Iedereen kent wel de vroegere fuif van de vzw Reddersclub die elk jaar werd georganiseerd. Tot de coronacrisis stokken in de wielen stak. Vorig jaar gooiden de jongeren het roer om en kwamen ze met Mira d’Or, een logische verwijzing naar de mirador of het hoge gestoelte van waarop een redder op het strand toezicht houdt. “We trachtten de fuif naar een hoger niveau te tillen en willen de site van Duin & Zee daarom omdopen tot een heus festival. Werkelijk iedereen – huidige en gewezen redders, ouders, jongeren, sympathisanten – zijn meer dan welkom om volledig uit de bol te gaan”, zegt Jente Vanhauwaert. “Naast een groot hoofdpodium hebben we ook een zogenaamde ‘boiler room’ waar uiteenlopende genres aan bod komen om een brede groep aan te spreken.”

Zomerse festivalsfeer

Staan op de planken: Caliente, Rednex, Maxim Bonne, Goose, Maxim Bonne, MrJingles, Gueush, Lucas Cloet, Reeze, Lost, Dyllusion, TheseGuys en SirJacobs. “Ook foodtrucks ontbreken niet: pasta’s, haute dogs ofte verheven hotdogs, burgers en garnaalkroketten staan op het menu. We krijgen onder meer steun van lokale bedrijven Revi en hun merk Seastorm. Cocktails en een toffe lounge zorgen voor een zomerse festivalsfeer.”

De vzw is al een jaar bezig met de organisatie van het eendagsfestival. “Vorig jaar strikten we ongeveer duizend bezoekers. We hopen daar nu een schepje bovenop te doen en 1.200 tot 1.500 mensen te strikken.”

Een ticket in voorverkoop kost 18 euro. Ook aan de deur zijn kaarten te verkrijgen. Alle info vind je op de website reddersclub.be en mirador_festival op Instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier