Racing Rats van Noël Steen coveren Editors op Herderrock: “Heel leuke muziek om te spelen”

Enkele organisatoren : v.l.n.r. Steven Espeel, Wim Adam een Bram Cappelle. © JS
Johan Sabbe

Op vrijdag 23 augustus starten de Herderfeesten op de wijk De Goede Herder naar goede gewoonte met Herderrock, het gratis muziekfestival in openlucht. Vier groepen spelen de ziel uit hun lijf, onder meer The Racing Rats, een lokale tributeband van de de Britse topgroep Editors. De drummer van The Racing Rats is Torhoutenaar Noël Steen, de man die destijds het legendarische festival Rock Torhout heeft georganiseerd.

Tribute Linkin Park

Er wordt om 19.30 uur van wal gestoken met D:Zine, een band uit Brugge die verschillende genres brengt, waaronder pop, electro, new wave en rock. De groep bestaat al sinds 2003.

Daarna, omstreeks 20.45 uur, is het tijd voor The Racing Rats. Zowat alle grote hits van Editors passeren de revue, onder andere de song The Racing Rats, waarnaar de band genoemd is.

De derde groep is Koyle, een bekende coverband uit Limburg die al meer dan 25 jaar bestaat. De zes muzikanten spelen vanaf 22.30 uur met rock de pannen van het denkbeeldige dak.

En ten slotte, even na middernacht, klimt er een nevenproject van Koyle op het podium, met name LinCoil Park. Dat is een tributeband van de Amerikaanse rockgroep Linkin Park.

Veelal hoog tempo

Met The Racing Rats wordt de lokale kaart getrokken en daar is drummer Noël Steen (70) uit de Lichterveldestraat blij om. De andere groepsleden zijn zanger-gitarist Filip Claes, gitarist Hans Deseck, toetsenist Sam Van Eeckhoutte en bassist Robin Steen, de zoon van Noël.

The Racing Rats is een nevengroep van de coverband The Creative Commons, die dezelfde bezetting heeft. “Met The Creative Commons brachten we enkele nummers van Editors en zo is de bal aan het rollen gegaan”, vertelt Noël. “De stem van onze zanger Filip lijkt op die van de frontman van Editors. Het is heel leuke muziek om te spelen. Afwisselend en veelal met een hoog tempo. Met The Racing Rats brengen we uitsluitend nummers van Editors. Sinds we dat doen, ben ik fan van de Britse rockband geworden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier