Preuteleute laat Koekelare Leeft ontploffen

© Gino Coghe
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Nazomerfestival ‘Koekelare Leeft!’ beleeft een bijzonder zonnige en aangename editie. De goeie start op vrijdag werd netjes doorgetrokken op zaterdag en zal ook zondag sporen nalaten.

De organisatie kende geen makkelijk aanloop naar het festival. “De vele regen de afgelopen dagen zette man en macht aan het werk”, zegt Christophe Desmet, voorzitter van de vzw Koekelare Leeft. “We kenden problemen met de opbouw van de backstage, maar er was geen impact op het onthaal van de bezoekers.” Het festival, intussen toe aan editie nummer 21, schat in totaal 16.000 bezoekers te lokken. “De ticketverkoop liep alvast prima”, aldus nog Desmet.

Na een vlotte start op vrijdagavond met Daredevils en Viktor & Kobe – goed voor zo’n 3.000 feestneuzen – speelde Preuteleute de concerttent plat op zaterdagavond. Een full house van 4.000 toeschouwers zagen het Oostendse duo Sebastien Dewaele en Tom Van Rijckeghem de grootste hits brengen.

Ook op zondag, met onder andere #LikeMe en Pommelien Thijs, en maandag met André Hazes Jr. verwacht de organisatie een pak volk. Wie nog twijfelt: alle info vind je op www.koekelareleeft.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier