Politie lost resultaten van veiligheidsaanpak op Kamping Kitsch Club: “Heel vlot en zonder grote incidenten”

Het festival verliep zonder grote problemen, zo laat de politie weten. © BELGA
Redactie KW

“Zowel bij de start, doorheen de drukke festivaldag, als bij de uittocht om middernacht, verliep deze grootschalige ordedienst voor meer dan 23.000 bezoekers heel vlot en zonder grote incidenten. Er was opnieuw een goede en efficiënte samenwerking tussen alle partners die instonden voor de voorbereiding en uitvoering van deze veiligheidsaanpak op Kamping Kitsch Club in Kortrijk”, laat de politie weten.

In het gerechtelijk politiedorp aan de ingang van de festivalsite werden in totaal 2.700 bezoekers onderworpen aan een drugscontrole. De hondengeleiders van lokale en federale politie zetten samen 3 stille drughonden in.

De drughonden duidden 98 personen aan. Zij werden allemaal geïdentificeerd en grondig gefouilleerd. 18 van hen waren positief, m.a.w. zij hadden drugs bij zich (vaak heel inventief verstopt). Zij kregen allemaal een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS), met mogelijkheid tot betaling via de betaalterminal. Deze personen werden daarna definitief van de festivalsite verwijderd, 1 daarvan trachtte opnieuw binnen te geraken maar werd herkend. 80 bezoekers waren vals positief, wat betekent dat ze ofwel recent drugs hadden gebruikt of eerder drugs op zak hadden. De aangetroffen types drugs waren heel divers, veelal in pil- of poedervorm, in mindere mate werd cannabis gevonden. Alles drugs werden in beslag genomen.

Daarnaast werden 6 personen (bestuurlijk) aangehouden voor het verstoren van de openbare orde of voor openbare dronkenschap, of een combinatie van beide.

In het meldpunt op de festivalsite kwamen 1 melding binnen van ongewenst seksueel gedrag.

In de medische post kwamen 341 mensen langs voor verzorging van in hoofdzaak kleinere letsels of aandoeningen. 7 personen werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling en onderzoek.

Lees meer over: