Paulusfeesten blikken vooruit naar 51ste editie met eerste namen

Archiefbeeld.
Redactie KW

De Paulusfeesten hebben al enkele grote namen bekendgemaakt voor de 51ste editie van het stadsfestival. “Het belooft absoluut een buitengewone ervaring te worden”, geeft voorzitter Pascal Baele mee. Op de affiche staan namen als Channel Zero, Urbanus & De Fanfaar en Radio Guga. De decoratie is dan weer een vette knipoog naar Ensor.

Een introductie hebben de Paulusfeesten al lang niet meer nodig. Komende zomer staat immers al de 51ste editie in de agenda van dinsdag 13 tot en met maandag 19 augustus. Bezoekers krijgen traditiegetrouw een gevarieerd programma met gratis optredens voorgeschoteld.

“Voor het eerst mogen we legendes als Channel Zero, Urbanus & De Fanfaar, Yves Deruyter, Gestapo Knallmuzik, Die Verdammte Spielerei, Kaept Kaempfert, Willy Organ, Mise en Scene en Green Crow Collective verwelkomen”, vertelt Pascal Baele.

In het teken van Ensor

“We zijn ook zeer verheugd om opnieuw Radio Guga en Dimaro te mogen ontvangen. Alex Agnew komt dan weer langs met The Moonlovers en een eerbetoon aan The Doors. Voorts is er ook Buscemi live feat. Roland, Katastroof, Augustijn Trio, Oostende Zingt, Dylanzeézeune met zijn nieuwe band De Zeekorrels en de kersverse winnaar van Stu Bru’s Nieuwe Lichting Bwana uit Oostende.”

Er zullen de komende maanden nog meer namen gelost worden. Zo wordt er momenteel nog volop getimmerd aan het programma voor straattheater. Vaststaat wel dat de decoratie dit jaar in het thema is van Ensor. “Ons eigen decorteam is een heel jaar bezig in ons eigen atelier om de decoratie te maken. We werken daarvoor met gerecycleerd materiaal. Ensor is een dankbaar thema, maar we proberen niet de klassieke Ensor naar voren te brengen.”

Vorig jaar werden enkele veranderingen doorgevoerd op de feesten, die positief onthaald werden. “Zo zijn we teruggekeerd naar de bonnetjes en daar waren veel mensen blij om. We hebben voorts het plein weer opengemaakt. Dat blijft allemaal. In de tent zelf komen er wel wat aanpassingen. Elke avond zal hier bijvoorbeeld afgesloten worden met een dj”, blikt de voorzitter nog vooruit. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier