Opnieuw jaarlijkse kermis in Helkijn en Spiere: “Bezoekje loont de moeite”

Willy Glorieux, Conny Senaeve en Roger Deldaele van het gemeentebestuur. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Traditioneel organiseert de faciliteitengemeente Spiere-Helkijn zijn Activiteitenkermis in augustus. Er werden kosten nog moeite gespaard om een aantrekkelijk programma samen te stellen.

“Ons uitgebreide programma begint op zaterdag 17 augustus met een rommelmarkt die doorgaat van 8 tot 16 uur in Helkijn”, doet schepen Willy Glorieux het programma uit de doeken.

“Er kan ingeschreven worden via de gemeente of telefonisch op het nummer 0478 71 07 43. Er is een gratis kindermolen en springkasteel op beide dagen. Er is doorlopend straatanimatie en er staan tal van kermiskramen. Streetband De Coureurs treedt op van 11 tot 15 uur. Aan café Les Bourleurs is een drankstand voorzien van 7 tot 18 uur, georganiseerd door voetbalploeg Jong Helkijn. Vanaf 11 uur is er een gezellig terras van Villa Scaldis met tapas en drankjes. Iedereen is daar welkom.”

“Vanaf 19 uur is er in café Au Relais biggetje aan het spit met groenten. Hiervoor is er een verplichte inschrijving voor 10 augustus op het nummer 0496 31 73 41. In de Stationstraat is er om 21 uur een optreden van Stick In A Bottle.”

“Een week na de kermis in Helkijn, op vrijdag 23 augustus, gaan de activiteiten verder in Spiere”

“De festiviteiten gaan verder op zondag 18 augustus met een gratis kindermolen en springkasteel van 10 tot 20 uur. Vanaf 11 uur is er opnieuw een terras aan Villa Scaldis. Om 11.30 uur is er een aperitiefconcert op het podium in de Stationsstraat met een drumband en fanfare Vrede & Eendracht uit Kachtem. De wielerwedstrijd voor junioren gaat dit jaar door om 15 uur. Om 22 uur sluiten we af met vuurwerk aan het Gemeenteplein.”

Op maandag 19 augustus staat er tot slot nog straatbolling aan café Relais om 14 uur op het programma.

Kermis in Spiere

“Een week later, op vrijdag 23 augustus, gaan de activiteiten verder in Spiere”, gaat Willy verder. “Er is de wielerwedstrijd voor elite zonder contract om 17 uur aan café Bellevue. Op zondag 25 augustus is er in café Bellevue de jaarlijkse grote barbecue om 12 uur, voor 20 euro met gratis koffie. DJ Thierry is van de partij om er de sfeer in te brengen. Inschrijven gebeurt voor 15 augustus, met vooraf betaling in café Bellevue. Op maandag 26 augustus kan je heerlijke mosselen eten om 19 uur in cafetaria Michelsberg. Je ziet, het zal de moeite lonen om eens een bezoekje te brengen aan onze mooie gemeente”, aldus Willy Glorieux. (ELD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier