Op zondag 19 mei hijst Doomkerke eigen vlag tijdens zijn tweede Nationale Feestdag: “Door de werken kom je liefst met de fiets”

Vorig jaar was er een gezellige drukte tijdens de Nationale Feestdag in Doomkerke. Het feestcomité mikt vooral op gezinnen met kinderen. © gf
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Vorig jaar vonden honderden bezoekers vlot de weg naar het Disveld tijdens de eerste Nationale Feestdag in Doomkerke en de organisatoren hopen dat dit op zondag 19 mei niet anders zal zijn. De huidige wegenwerken maken de toegang tot het Disveld extra moeilijk, maar feestcomité-woordvoerder Arne Naessens ziet geen probleem. “De hoofdstraat ligt al open sinds september 2022. We raden iedereen aan liefst met de fiets te komen”, klinkt het.

Als opwarmertje wordt er zaterdag 18 mei om 20 uur op het Disveld een filmavond georganiseerd. De keuze viel op ‘Intouchables’, het waargebeurde verhaal van een verlamde arictocraat (François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieu afkomstige verzorger Driss (Omar Sy). De vaak grappige film won onder meer een César. “Het moet een gezellige avond worden voor jong en oud en we vragen iedereen om een kussen, dekentje en/of kampeerstoel mee te brengen”, aldus Naessens. Mocht het weer tegenvallen, wordt een stevige tent voorzien om in te schuilen. Dit jaar wordt er opnieuw een vlag ontworpen op basis van een tekenwedstrijd in de basisschool De Linde. De uitverkoren vlag zal zondag en de rest van het jaar boven het Disveld wapperen. Via de QR-code op de Facebook-pagina van het Feestcomité Doomkerke kun je ook je favoriete koning of koningin voor dit jaar kiezen, in opvolging van kunstenares, fotografe en begenadigd bakster Sylvia Konior. Zij zal dit jaar overigens heerlijke wafels bakken!

Cover-zangers

Meer dan ooit mikt het feestcomité op gezinnen met kinderen. Er zijn springkastelen, grime, kinderanimatoren en genoeg afleiding, zodat de ouders rustig kunnen genieten van de sfeer. Om 14 uur laat de Harmonie van Ruiselede van zich horen. Later op de avond volgt er een act van muzikant Sander Cottenier en eigen werk én covers van singer-songwriter Arne Bouten. Deze laatste heeft een heel repertoire van Ed Sheeran over Oasis en Tracy Chapman tot en met de Red Hot Chili Peppers. Elk uur zijn er prijzen te winnen via een ‘Nationale Loterij’. Wie zijn naam en gsm-nummer op een drankkaart in een box stopt, kan onder meer waardebons van sponsors winnen. Vanaf 17 uur gaat de foodtruck open voor frietjes, pasta en hamburgers. De toegang is gratis. En nu maar duimen voor goed weer!

De tweede Nationale Feestdag gaat door op zondag 19 mei, van 14 uur tot 22 uur op het Disveld langs de Brandstraat. De beste plaats om je wagen kwijt te raken is in de buurt van het voetbalveld. Info: 0472 68 25 82.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier