Oostendse Nerostrip in première tijdens stripweekend op 28 en 29 mei in OC De Blomme

Redactie KW

Tijdens het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 mei verandert de Oostendse stripofielenclub De Lustige Kapoentjes ontmoetingscentrum De Blomme in een figuurlijke striphemel.

“Het derde stripweekend van De Lustige Kapoentjes bevat een rijkgevuld programma”, weet Geert Ollieuz, voorzitter van De Lustige Kapoentjes.

“De tentoonstelling rond Oostende in beeldverhalen loopt als een rode draad door het weekend. Bij de expo verspreiden de organisatoren een brochure. Daarin staan afbeeldingen uit strips die Oostendse gebouwen en monumenten bevatten. De brochure bevat de bijhorende didactische gegevens.

Collector’s item

Op zaterdag 28 mei komen in De Blomme tientallen stripauteurs signeren. Onder anderen Kamagurka en Herr Seele hebben hun aanwezigheid bevestigd. Maar ook Marc Verhaegen (Suske & Wiske), Wim Swerts (Samson & Gert, Vertongen & Co, Kabouter Plop, W817), Alain Poncelet en vele andere tekenaars maken hun opwachting.

Er zal een map met ex librissen van verschillende auteurs te koop worden aangeboden. Van dit hebbeding worden amper 50 exemplaren gedrukt. Noem het dus gerust een collector’s item.”

“Bij wijze van première presenteert de Nederlander Ralph Dikmans tijdens het stripweekend zijn spiksplinternieuwe album Badgasten rond het figuurtje Bad Stickerman, alter ego van Bruggeling Michel De Stickere. Deze laatste zal ook aanwezig zijn.”

“Nog op zaterdag 28 mei komt Catharina Kochuyt samen met Roland Desnerck de Oostendse versie van het Nero-album De Roesjhoart, de Oostendse vertaling van Het Zeespook signeren. Catharina Kochuyt is de levenspartner van wijlen Marc Sleen.

Verder schildert Livinus Pelgrims portretjes van de bezoekers en geeft Claire Beaino een workshop zeefdrukken. Op zaterdagmiddag om 17 uur wordt de allereerste Gouden Wullok uitgereikt.

Dat is de prijs voor aanstormend striptalent. Daarna ontvangt striptekenaar Marc Sleen postuum de Gouden Wullok Lifetime Achievement Award. Ridder Marc Sleen zou in 2022 honderd jaar geworden zijn.”

Nerobier

“Op zondag 29 mei is er een heuse stripbeurs met tientallen standhouders uit binnen- en buitenland. Intussen signeren weerom tientallen auteurs hun werk, onder anderen Conz (Jommeke), Geinz (De Rosse Ridder), Marc Verhaegen, Wim Swerts… Oostendenaar Bart Simoens, bekend als Seamoose, komt tijdens de beurs tekenen.”

“Op beide dagen kunnen de stripliefhebbers genieten van het exclusieve Nerobier. Het wordt dus zeker de moeite waard om tussen 10 en 18 uur eens binnen te springen in OC De Blomme, Chrysantenstraat 30. De toegang is gratis”, aldus nog Geert Ollieuz.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier