Ook Aaron Blommaert te gast op kermisweekend in juli: Affiche Ichtegem Feest compleet

Sfeerbeeld van een vorige editie van Ichtegem Feest. Het nieuwe podium is veel groter. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Ook dit jaar zorgt Ichtegem Feest voor een mooie affiche tijdens het kermisweekend in juli. Er waren al heel wat toppers aangekondigd, zoals Willy Sommers, Jaap Reesema, De Romeo’s, en er komt nog een klepper bij: acteur, zanger en presentator Aaron Blommaert.

“Eindelijk mogen we het bekend maken”, glundert voorzitter Maarten Ureel (34). “Vanuit het management was gevraagd om dat niet eerder te doen, en dan houden we ons daar uiteraard aan.”

Voor wie Aaron Blommaert niet mocht kennen: hij is pas 22 jaar, maar heeft al een straffe carrière gemaakt. Onder meer op Ketnet, in The Voice Kids, bij de Vlaamse boysband Bobby, als acteur in Familie, #LikeMe, Bittersweet Sixteen, als presentator van Tien Om Te Zien, en als winnaar van The Masked Singer 2023.

Gratis

“We zijn heel trots dat we er met onze ploeg opnieuw in slagen om dit alles gratis aan te bieden”, zegt Maarten. “Dat kan uiteraard alleen dankzij onze vele financiële en logistieke partners. Zij zorgen voor een deel van de ruggengraat van onze evenementen. Ook tijdens het jaar organiseren we activiteiten, zoals onze quiz en dit jaar een goochelshow, om extra geld in het laatje te brengen.”

Maarten staat er ook op om de talrijke vrijwilligers én het gemeentebestuur te vermelden, want zonder hen zou zo’n organisatie onmogelijk zijn. “De unieke locatie geeft mee vorm aan het evenement, en daarvoor zijn we uiteraard het gemeentebestuur erg dankbaar. Ook iedereen die in de dagen vóór, tijdens én na het festival helpt verdient een dikke pluim!”, geeft hij nog mee. “Uiteraard leren en groeien we elk jaar op alle gebied. Zo hebben we dit jaar onze sanitaire capaciteit fors opgetrokken, we hebben een veel groter podium, en we investeren ook in eigen materiaal als dat interessanter blijkt dan telkens te huren.” (Erik Den Hert)

De volledige line-up ziet er als volgt uit: op vrijdag 19 juli staan Het Archief, Aaron Blommaert en Jaap Reesema op het programma, zaterdag 20 juli bezetten Dansstudio Timeless, Jettie Pallettie, De Romeo’s, Willy Sommers en Get Ready! het podium. De optredens vinden plaats in de tuin van Huis Dekeyser, op vrijdag vanaf 19.30 uur, op zaterdag vanaf 18 uur. De inkom is gratis. Nog dit: de show van Giovanni Di Capelli vindt plaats op 23 maart in LDC De Ster, Engelstraat 54, Ichtegem. Tickets kosten 12 euro, via www.ichtegemfeest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier